Ένα Άλσος γεμάτο παιδικά χαμόγελα

18-05-2018 Ενημέρωση

170 χαρούμενα παιδικά προσωπάκια φώτισαν με τα χαμόγελά τους και τις φωνές τους το Άλσος Βεϊκου την Κυριακή 13 Μαΐου 2018.

Συμμετείχαν στις «ΑΛΣΟΠΑΙΔΙΕΣ», τις δωρεάν αθλητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προσέφερε σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου.

Οι δραστηριότητες αυτές ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά επιδόθηκαν σε διάφορα παιχνίδια στον πανέμορφο Άλσος, έπαιξαν ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα αλλά συμμετείχαν και σε διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως χειροτεχνίες από διάφορα υλικά και δημιουργική ζωγραφική. Στο διάλλειμα της δράσης προσφέρθηκαν δωρεάν σε όλα τα παιδιά σάντουιτς και χυμοί.

Το πρόγραμμα υποστήριξαν 16 άτομα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με διάφορες ειδικότητες όπως καθηγητές Φυσικής Αγωγής, καθηγητές Προσχολικής Αγωγής, δάσκαλοι Δημοτικής Εκπαίδευσης, δάσκαλοι Καλλιτεχνικών αλλά και επιβλέπων Ιατρός.

Στόχος του προγράμματος, εκτός από την εμπλουτισμό της καθημερινότητάς των μικρών μας φίλων με ποιοτικό τρόπο, είναι η δημιουργία νέων εμπειριών αλλά και η μεγαλύτερη επαφή τους με το Άλσος. Τα παιδιά που ζουν σε πόλεις μέσα από τέτοιου είδους προγράμματα, με βιωματικό τρόπο, έρχονται σε ουσιαστική επαφή με το φυσικό περιβάλλον, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη διαπαιδαγώγηση τους.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr