Ενημέρωση για τα «ΣΙΔΕΡΕΙΑ»

22-05-2019 Ενημέρωση

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου σχετικά με το γεγονός της μη διεξαγωγής εφέτος των Σχολικών Αγώνων Στίβου «ΣΙΔΕΡΕΙΑ» ενημερώνει τα εξής:

Ο Δήμος Γαλατσίου ΔΕΝ είναι ο αρμόδιος φορέας που εγκρίνει ή όχι πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα σχολεία. Για όλη την Ελλάδα την αρμοδιότητα, από ΠΕΡΥΣΙ, την ασκεί αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Δήμος Γαλατσίου έγκαιρα κατέθεσε 8 προτάσεις στο Υπουργείο Παιδείας για την πραγματοποίηση πέντε (5) πολιτιστικών και τριών (3) αθλητικών δραστηριοτήτων στα σχολεία. Οι 5 πολιτιστικές (π.χ. διαγωνισμοί ζωγραφικής κ.ά.) εγκρίθηκαν, οι 3 αθλητικές ΟΧΙ. Οι 3 αθλητικές που δεν εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας ήταν τα ΣΙΔΕΡΕΙΑ (στίβος) και οι σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης, που για πρώτη φορά θα διοργανώνονταν στο Γαλάτσι, καθώς πολιτική του Δήμου είναι να ενδυναμώσει το σχολικό αθλητισμό.

Ο κυριότερος λόγος που οι συγκεκριμένοι αγώνες δεν εγκρίθηκαν ήταν ότι: «Η χρονική περίοδος που προτείνεται να διεξαχθούν οι συγκεκριμένοι αγώνες (Μάιος 2019), είναι μια βεβαρημένη περίοδος για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες με την προετοιμασία εορτών και εκδηλώσεων για τη λήξη του σχολικού έτους. Συνεπώς δεν κρίνεται σκόπιμη η απώλεια επιπλέον διδακτικών ωρών». Σημειώνουμε ότι φέτος για την απόφαση αυτή ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο και η διεξαγωγή των εκλογών, οι οποίες περιορίζουν περαιτέρω τις διδακτικές ώρες των μαθητών.

Σε ότι αφορά τους αγώνες στίβου ΣΙΔΕΡΕΙΑ, το 7ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο αναλαμβάνει κάθε έτος την πρωτοβουλία της διοργάνωσής τους, ενημερώθηκε για την αρνητική απάντηση ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018. Προσπάθησε ωστόσο να κάνει αίτηση θεραπείας, η οποία απέβη, δυστυχώς, άκαρπη.

Σιδέρεια
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr