Ενημέρωση σχετικά με τις αναρτήσεις που αναφέρονται σε ζώο που βρέθηκε στο ΙΚΑ Γαλατσίου

03-12-2019 Ενημέρωση

Ενημέρωση σχετικά με τις αναρτήσεις που αναφέρονται σε ζώο που βρέθηκε στο ΙΚΑ Γαλατσίου.

Κατόπιν των πολλαπλών αναρτήσεων σχετικά με το συγκεκριμένο αδέσποτο, επειδή υπήρξαν ερωτήματα και εσφαλμένη πληροφόρηση, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε σχετικά με την περίπτωση του τα εξής:

Το συγκεκριμένο ζώο φιλοξενούνταν από 6/11/2018, σε πανσιόν συμβεβλημένη με το Δήμο μας στα πλαίσια της διαχείρισης των αδέσποτων, προκειμένου να υιοθετηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα ή να επανατοποθετηθεί, σύμφωνα με το νόμο.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που ήταν αρμόδιος για το πρόγραμμα των αδέσποτων, η κατάσταση του ήταν καλή και το ζώο ήταν ικανοποιητικής λειτουργικότητας. Κατά την ιατρική κρίση είναι περίπου 10 ετών, δεν είναι τυφλό ή κωφό, χωρίς κινητικά – παραλυτικά φαινόμενα. Θα μπορούσε να επανενταχτεί.

Το ζώο δεν παρουσίαζε αισθητηριακά προβλήματα (κώφωση, τύφλωση), όπως ανακριβώς περιγράφονται στα δημοσιεύματα.

Στις 18/10/2019 κατόπιν απόφασης της επιτροπής, αποφασίστηκε η επανατοποθέτηση του σε πλατεία, κοντά από εκεί που βρέθηκε. Το ζώο τοποθετήθηκε στο περιβάλλον μετά από ένα μήνα, στις 14/11/2019. Αυθημερόν όμως, και κατόπιν ενημέρωσης από φιλόζωο της περιοχής, το ζώο επανασυλλέχθηκε μετά από δύο ώρες παραμονής του εκεί και οδηγήθηκε εκ νέου στο χώρο φιλοξενίας όπου βρισκόταν και παραμένει ως και σήμερα.

Κατά συνέπεια, στοιχεία που αναφέρονται στο Facebook και σε διάφορες ιστοσελίδες είναι ανακριβή και δυσανάλογα με την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Γαλατσίου για τη διαχείριση των αδέσποτων.

 

 

Ενημέρωση σχετικά με τις αναρτήσεις που αναφέρονται σε ζώο που βρέθηκε στο ΙΚΑ Γαλατσίου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr