Εντυπωσιακή εκδήλωση του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών στο ΠΑΛΑΙ

14-06-2019 Ενημέρωση

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Χώρου Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων Δήμου Γαλατσίου, στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ), την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019.

Τα μέλη του τμήματος, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Ελένης Σαραντοπούλου.

Τσάμικος, Καλαματιανός, Ικαριώτικος, πεντοζάλι, μπάλος… Οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί είναι πολλοί, όπως και τα οφέλη τους. Μέσα από το χορό εκφραζόμαστε, ψυχαγωγούμαστε, επικοινωνούμε αλλά και ασκούμαστε. Ο παραδοσιακός χορός διαθέτει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αλλά με την προσθήκη του στοιχείου του λαϊκού πολιτισμού, μέσα από τον οποίο εκφράζονται έντονα συναισθήματα για την Ελλάδα μας, τον λαό μας, την ιστορία μας κ.ο.κ..

Ο παραδοσιακός χορός είναι ο δρόμος για την διατήρηση της ελληνικής παράδοσης και του λαϊκού – τοπικού πολιτισμού. Μέσα από τα μαθήματα χορού ο χορευτής μπαίνει στο πνεύμα της παράδοσης και έρχεται σε επαφή με τις αξίες και τις παραδόσεις του κάθε τόπου της χώρας μας.

Ο Δήμος Γαλατσίου ενισχύει έμπρακτα τον θεσμό αυτό με το Τμήμα Παραδοσιακών Χωρών του Χώρου Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων που λειτουργεί στο ΠΑΛΑΙ. Σας περιμένουμε για να μάθουμε να χορεύουμε μαζί.

 

ΠΑΛΑΙ
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr