Εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου στην ημερίδα για το παιδί του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου

20-04-2012 Ενημέρωση


Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Γαλατσίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Το παιδί στο επίκεντρο του κόσμου», την οποία διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και ΑλληλεγγύηςΔήμου Γαλατσίου με την επιστημονική στήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ (ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ), την Κυριακή 1 Απριλίου 2012.

 

Στην έναρξη της ημερίδας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό η Πρόεδρος Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Μαρία Αλιμπέρτη, η οποία ευχαρίστησε θερμά τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ) και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Συνδέσμου, κα. Ευαγγελία Καλαϊτζή γιατί χωρίς την αμέριστη στήριξή τους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τόση επιτυχία η συγκεκριμένη ημερίδα.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια του Οργανισμού, Πόπη Υφαντή –Πάνου, η οποία ευχαρίστησε το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Γαλατσίου για τη σημαντική συνεισφορά τους στην παροχή σύγχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ), κα. Καλαϊτζή, η οποία είπε χαρακτηριστικά ότι: «λαμβάνοντας υπόψη την ουσιαστική προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο Γαλατσίου στο χώρο της Προσχολικής Αγωγής και θεωρώντας ότι οι γονείς έχουν ανάγκη ενημέρωσης από ειδικούς και έγκριτους επιστήμονες για θέματα που τους απασχολούν, στηρίζουμε επιστημονικά τη σημερινή ημερίδα».

Στη συνέχεια, η Υπεύθυνη και Παιδαγωγός του Β’ Παιδικού Σταθμού, Πιπίνα Κουνέλη καλωσόρισε τους παιδαγωγούς, τους γονείς και τους σπουδαστές του ΤΕΙ Προσχολικής Αγωγής και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους

Στην πρώτη ενότητα της ημερίδας, με συντονίστρια την κα. Μαρία Αλιμπέρτη, μίλησαν η καταξιωμένη ηθοποιός και συγγραφέας, Ξένια Καλογεροπούλου, με θέμα το «θέατρο για βρέφη» και ειδικότερα για τη νέα θεατρική παράσταση για βρέφη και νήπια προσχολικής αγωγής: « Που είναι;»  και ο Ψυχολόγος, Καθηγητής Τμήματος Προσχολικής Αγωγής ΑΤΕΙ Αθήνας, Δρ. Κάκουρος Ευθύμιος,  «Το υπερκινητικό παιδί και οι δυσκολίες του».

 

Στη δεύτερη ενότητα, με συντονίστρια την κα. Κουνέλη, μίλησαν ο Καθηγητής Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Χρυσαφίδης με θέμα «Παιδί και Εκπαίδευση στην Προσχολική Αγωγή» και η Ψυχολόγος, Επίκουρος Καθηγήτρια ΑΤΕΙ Αθήνας, Δρ. Μανιαδάκη Κατερίνα, «Δυσκολίες στην ανάπτυξη του λόγου και η σχέση τους με μαθησιακά και άλλα αναπτυξιακά προβλήματα».

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι λόγω της σημερινής οικονομικής πραγματικότητας στη χώρα μας είναι απαραίτητη η στήριξη των γονέων ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Οι ομιλίες της ημερίδας είχαν αυτό το σκοπό, να συμβάλλουν στην ενημέρωση των γονέων για θέματα που άπτονται της φροντίδας και διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους και να είναι προετοιμασμένοι για όσα θέματα μπορεί να αντιμετωπίσουν στην πορεία.

 

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Νίκος Μαγκανάρης, κ. Ιωάννης Σιδερής, η Διευθύντρια του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Περιστερίου, κα. Διονυσοπούλου και η Διευθύντρια του αντίστοιχου Οργανισμού Νέας Ιωνίας, κα. Ζήση, καθώς και παιδαγωγοί από το Δήμο Περιστερίου.

 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr