Εορταστική ατμόσφαιρα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στα 4 ΚΑΠΗ του δήμου Γαλατσίου

04-02-2015 Ενημέρωση
Σε μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα τα μέλη των τεσσάρων ΚΑΠΗ του Δήμου Γαλατσίου πραγματοποίησαν τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και τον εορτασμό του νέου έτους στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των δομών της πόλης μας.
Οι εκδηλώσεις που συμπεριλάμβαναν όμορφα νοσταλγικά τραγούδια, ομιλίες και ποιήματα ξεκίνησαν το Δεκέμβριο και συνεχίστηκαν τον Ιανουάριο με την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος παρουσία του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου, της Προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κωνσταντίνας Σπηλιοπούλου-Χρυσάγη και της Αντιπροέδρου του Οργανισμού Μαρίας Δάσκα – Σώμου. Τις εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ παρακολούθησαν και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τηρώντας πιστά την παράδοση και την προσπάθεια διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αναβίωσαν γνωστά και άγνωστα πρωτοχρονιάτικα έθιμα. Ειδικότερα αναβίωσαν το έθιμο με το παραδοσιακό χριστόψωμο το οποίο έκοψαν στα δύο ο Δήμαρχος και η πρόεδρος του Οργανισμού για καλή τύχη στα ΚΑΠΗ και στο δήμο, ενώ ακολούθησε το σπάσιμο του ροδιού για γούρι από το Δήμαρχο Γαλατσίου.
Τα μέλη των ΚΑΠΗ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, με δώρο για τους τυχερούς μια εκδρομή και ακολούθησαν παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί από την Ομάδα Χορού Δήμου Γαλατσίου στο Α΄ ΚΑΠΗ, από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Θεσσαλών στα Β’ και Δ΄ ΚΑΠΗ και από το Σωματείο Προστασίας και Διάδοσης Ελληνικών Παραδοσιακών χορών «ΑΣΚΑΥΛΟΣ»  στο Γ΄ ΚΑΠΗ. Οι βασιλόπιτες και οι εκδρομές για τα μέλη που κέρδισαν το φλουρί ήταν ευγενική χορηγία στα ΚΑΠΗ από ζαχαροπλαστεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία της πόλης μας.
       Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς και ευχόμαστε ολόψυχα τόσο σε αυτούς, όσο και σε όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ και στους υπαλλήλους του Ο.Κ.Π.Α, καλή και δημιουργική χρονιά.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr