Επίκαιρη και άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για τις «Κοινωνικές Δομές για την αντιμετώπιση της Φτώχειας»

06-05-2014 Ενημέρωση
Την πρώτη εκδήλωση με θέμα: ‘’Κοινωνικές Δομές για την αντιμετώπιση της Φτώχειας‘’  πραγματοποίησαν την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, ο Δήμος Γαλατσίου από κοινού με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Παρέμβασης, στο ισόγειο του Δημαρχείου, Πνευματικό Κέντρο, αίθουσα ‘’Θάνος Κωτσόπουλος‘’.
Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησαν ο υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Τομέα Υγείας και την Κοινωνική Υπηρεσία, κ. Αθανάσιος Μπούρας και ο υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Κωνσταντίνος Ζώμπος επισημαίνοντας τη μεγάλη αξία των δομών στην εποχή που διανύουμε και την ουσιαστική στήριξη του Δημάρχου Γαλατσίου Κυριάκου Τσίρου στην ολοκλήρωση του προγράμματος.
 
Ειδικότερα, ο κ. Αθ. Μπούρας τόνισε ότι: «είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος Γαλατσίου, μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο, αλλά και μέσα από τα Δημοτικά Ιατρεία και τον Τομέα Υγείας και Υγιεινής είναι ουσιαστικές στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, καθώς γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που έχουν οι συμπολίτες μας. Είναι ευχάριστο ότι μέσω του νέου προγράμματος έρχονται να προστεθούν νέες κοινωνικές δομές που θα ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες και θα συνδράμουν συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη».
 
Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του προγράμματος, κ. Κ. Ζώμπος επισήμανε ότι: «είναι σημαντική η αύξηση της απορροφητικότητας που έχει πετύχει ο Δήμος Γαλατσίου μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ, ενώ λόγω της ιδιάζουσας οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης τα τελευταία χρόνια δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και στο κοινωνικό έργο πλέον εκτός από τα τεχνικά έργα. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εντάξουμε στο νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ 2015-2020 το Δήμο Γαλατσίου ώστε το νέο πρόγραμμα κοινωνικών δομών κατά της φτώχειας να ενισχυθεί και να συνεχιστεί ακόμη περισσότερο».
 
Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ», το οποίο εξασφάλισε το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου μας σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων αποτελεί μια πρωτοβουλία – δράση που θα ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες δομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία 3 νέων Δομών, ενώ θα ενισχυθούν σημαντικά και οι ήδη υπάρχουσες δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.
 
Η εκδήλωση βασίστηκε στην αναλυτική παρουσίαση των κοινωνικών δομών από το επιστημονικό προσωπικό που τις στελεχώνει.
 
Ειδικότερα, για το Γραφείο Διαμεσολάβησης μίλησαν οι δύο ψυχολόγοι Νέλλυ Κουρκούλη και Μαριαντίνα Θεοδωροπούλου, τονίζοντας ότι οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο τους για την έκδοση της κάρτας απόρου και την προώθησή του στις αντίστοιχες κοινωνικές δομές. Το Γραφείο Διαμεσολάβησης βρίσκεται στον 2ο όροφο του Δημαρχείου (τηλ.επικ. 213-2055416, email: diamesolavisi@galatsi.gr ).
 
Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο θα προσφέρει τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd και άλλα χρηστικά αντικείμενα σε όσους διαθέτουν την κάρτα απόρου, μίλησαν η Ελένη Μαρσέλλου, ως υποστηρικτικό προσωπικό και η Παρασκευή Οικονόμου, κοινωνική λειτουργός. Το e-mail είναι koin.pantopoleio@galatsi.gr .
 
Για το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίοθα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, σε τουλάχιστον 100 άστεγους, απόρους και άνεργους κάθε μήνα, μίλησαν η κοινωνική λειτουργός Παναγιώτα Αγγελίδη και η φαρμακοποιός Μαρκέλλα Μυλωνά. Το e-mail είναι koin.farmakeio@galatsi.gr.
 
Για την παροχή Συσσιτίων, που θα εξασφαλίσει την τροφοδοσία γευμάτων σε τουλάχιστον 100 απόρους ημερησίως, μίλησαν ο κοινωνικός λειτουργός Ανδρέας Νικολέτος και ο Αλέξανδρος Βιτζηλαίος, ως διοικητικό προσωπικό. Το e-mail είναι sissitio@galatsi.gr .
 
Τέλος για την Τράπεζα Χρόνου, η οποία είναι κάτι νέο για τον κόσμο καιθα έχει την μορφή δικτύου όπου τα μέλη του θα μπορούν να ανταλλάσσουν προϊόντα και υπηρεσίες, μίλησαν η κοινωνική λειτουργός Κωνσταντίνα Χαμπίπη και η υπάλληλος Πληροφορικής Κυριακή Μπαρδή. Το e-mail είναι trapezaxronou@galatsi.gr .
 
Στην ενημερωτική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Τσιρώνης και ο υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος για το Πράσινο και το Περιβάλλον Ιωάννης Μανιάτης.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr