Επίσκεψη ωφελουμένων ΙΑΣΙΣ στο Δημαρχείο Γαλατσίου

11-10-2018 Ενημέρωση

Δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα με θέμα την ψυχική υγεία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Γαλατσίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε προβολή ενημερωτικού υλικού (video), με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Γαλατσίου «Θάνος Κωτσόπουλος», παράλληλα με την έκθεση έργων ζωγραφικής ωφελουμένων του Κέντρου Ημέρας ΙΑΣΙΣ για Ψυχικά Πάσχοντες.

Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας ΙΑΣΙΣ, το οποίο είναι μια ανοικτή δομή παροχής υπηρεσιών σε ενήλικες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν θέματα ψυχικής υγείας, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Γαλατσίου και ξεναγήθηκαν στους βασικούς χώρους του, ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν και τα έργα τους στο ισόγειο του Δημαρχιακού καταστήματος.
Επίσης το απόγευμα της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου έγινε προβολή του ενημερωτικού υλικού για την ψυχική υγεία και στο χώρο του Δημοτικού Γυμναστηρίου Γυναικών στο ΠΑΛΑΙ.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθιέρωσαν την 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα ψυχικά νοσήματα.

Σημειώνεται ότι η Κοινωνική Υπηρεσία έχει θέσει ως προτεραιότητα την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας και προωθεί με κάθε τρόπο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα (21-22 Σεπτεμβρίου 2018) πραγματοποιήθηκε η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία στο Άλσος Βεΐκου Δήμου Γαλατσίου, με τη συμμετοχή 377 συμμετεχόντων, 35 οργανισμών από 14 χώρες και 55 εθελοντών, που επιβεβαίωσαν με τον πιο τρανό τρόπο τη θετική επίδραση του αθλητισμού και της φυσικής άσκησης στην ψυχική μας υγεία.

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και υγείας
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr