Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Γαλατσίου προς τον ΟΑΣΑ και συνάντηση με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο για τις γραμμές 623 και 624

25-07-2011 Ενημέρωση

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Κυριάκος Τσίρος, έπειτα από ενημέρωση του για την αναστολή λειτουργίας των γραμμών 623 και 624, λόγω φερόμενης μικρής επιβατικής κίνησης και χαμηλής οικονομικής ανταποδοτικότητας, αντέδρασε άμεσα αποστέλλοντας επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, κ. Δημητρίου, στις 22 Ιουλίου ζητώντας τη συνέχιση της λειτουργίας των γραμμών.

      Παράλληλα, ο Δήμαρχος Γαλατσίου πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ την Τετάρτη 27 Ιουλίου για να συζητήσει τη δυνατότητα αναίρεσης της εν λόγω απόφασης και την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Επισημαίνεται ότι οι γραμμές αυτές εξυπηρετούν τόσο κατοίκους Γαλατσίου και Πατησίων, όσο και άλλων όμορων Δήμων, καθώς αποτελούν ανταπόκριση από το Σταθμό ΗΣΑΠ Α. Πατησίων. Τα εν λόγω δρομολόγια εξυπηρετούν δυσπρόσιτες περιοχές της πόλης μας και ουσιαστικά αποτελούν κοινωνικό αγαθό για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Γαλατσίου επιδοτεί από το έτος 2001 τη λειτουργία των γραμμών 623 και 624 με το ποσό των 153.543,00€ ετησίως με αποτέλεσμα ο ΟΑΣΑ να μην επιβαρύνεται οικονομικά από τη λειτουργία τους. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα οικονομικής ανταποδοτικότητας όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ για την κατάργηση των δρομολογίων.

Ο Δήμος Γαλατσίου θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποφυγή της αναστολής των δρομολογίων αυτών με στόχο πάντα την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Γαλατσίου.

 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr