Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση ‘Γλώσσες και Διαφορετικότητα’ με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαικής Μέρας Γλωσσών

02-10-2014 Ενημέρωση
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για τον εορτασμό της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΛΩΣΣΩΝ, με θέμα: «Γλώσσες και διαφορετικότητα», που πραγματοποιήθηκε στο γεμάτο από κόσμο, Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ», την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014.
 
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση κατά της προκατάληψης για τις γλώσσες, αλλά και τις διαλέκτους, στόχος που επιτεύχθηκε μέσα από ομιλίες σημαντικών ομιλητών και με θέματα που αφορούν στην «ελληνική γλώσσα και στις γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη σημαντικότητα των διαφορετικών ξένων γλωσσών», σε διαλέκτους όπως η κρητική, η ποντιακή, η τσακώνικη και η κυπριακή, ενώ ακούστηκαν και χαρακτηριστικά τραγούδια (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ελληνικά).
 
Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος στην εισαγωγική του ομιλία, τόνισε μεταξύ άλλων: « Αγαπητά μου παιδιά, κυρίες και κύριοι, επέλεξα να είμαι μαζί σας, σήμερα, για να γιορτάσουμε μαζί την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ γιατί κατ’ αρχήν θεωρώ, πως η γλώσσα είναι το απαραίτητο μέσο με το οποίο ο άνθρωπος επικοινωνεί και γνωρίζει το περιβάλλον του. Επίσης, η ελληνική γλώσσα έχει επηρεάσει σημαντικά τις άλλες γλώσσες, τόσο στην πολιτική, όσο και στους επιστημονικούς όρους, στις τέχνες, στη φιλοσοφία, στο θέατρο. Σήμερα οι γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι 24 γλώσσες που χρησιμοποιούνται στα κράτη-μέλη της. Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης  είναι να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες της να είναι πολύγλωσσοι και με επίσημη απόφασή της, τούς προτρέπει να είναι σε θέση να μιλούν δύο γλώσσες πέρα από τη μητρική τους.
Γι αυτό κι εγώ σήμερα, αυτό που θέλω να πω – κυρίως σε σας τους μαθητές αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας – είναι να μαθαίνετε κάθε μέρα καλύτερα τη σπουδαία γλώσσα μας και παράλληλα να μαθαίνετε όσες ξένες γλώσσες μπορείτε.
Χαιρετίζω λοιπόν, τη σημερινή εκδήλωση και, τελειώνοντας, να σας πω πως είναι πανέμορφο το ταξίδι της γλώσσας, είναι υπέροχο το ταξίδι στις ευρωπαϊκές γλώσσες αλλά και στις γλώσσες του κόσμου, ένα ταξίδι το οποίο και σας προτρέπω να ακολουθήσετε….».
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr