ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΣΘΜΑ

29-01-2009 Ενημέρωση

 

Ερευνητική μελέτη με θέμα: «Η επίδραση του βρογχικού άσθματος στη σωματική ανάπτυξη παιδιών προεφηβικής ηλικίας (5-11 ετών)» θα πραγματοποιηθεί από τις 2 Φεβρουαρίου 2009, στο Δημοτικό Ιατρείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου (Αγ. Γλυκερίας 22 & Γ. Βάσσου 5).

Η μελέτη θα γίνει από την μεταπτυχιακή φοιτήτρια, κ. Δρακούλη Μαρία, η οποία έχει ειδίκευση στην παιδιατρική νοσηλευτική, μετά από συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης (αλλεργιολογικό τμήμα-αναπληρωτής διευθυντής Κώστας Ν. Πρίφτης), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Νοσηλευτικής και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Διαιτολογίας.

Για την επιτυχή διεξαγωγή της έρευνας είναι απαραίτητη η συμμετοχή παιδιών που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και παιδιών που δεν έχουν ιστορικό αναπνευστικών προβλημάτων. Οι συναντήσεις θα γίνονται με την κα. Δρακούλη κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού από τις 15:30 έως τις 20:00 το απόγευμα, από Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τετάρτης). Για την ανίχνευση των αναπνευστικών ή μη προβλημάτων θα πραγματοποιείται συνέντευξη με τον γονέα κάθε παιδιού, ώστε να γίνεται λήψη του ιστορικού υγείας. Πληροφορίες σχετικά με τις διατροφικές του συνήθειες, τη συμμετοχή του σε φυσικές ή αθλητικές δραστηριότητες και τέλος την καταγραφή σπιρομετρικών του στοιχείων.

Σημειώνεται ότι δεν θα συμπεριληφθούν στην ερευνητική μελέτη παιδιά ηλικίας μικρότερης των 5 ετών και μεγαλύτερης των 11 ετών. Επίσης, δεν θα συμπεριληφθούν και τα ακόλουθα νοσήματα : κυστική ίνωση, σύνδρομο Turner, σύνδρομο Klinefelter, ενδοκρινικές διαταραχές (όπως μειωμένα επίπεδα αυξητικής ορμόνης, μειωμένα ή αυξημένα επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών), καθώς και συστηματικές νόσους που ενδέχεται να επηρεάσουν την ανάπτυξη( όπως φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, κοιλιοκάκη, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια).

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου στα τηλ. 210-2222011 και 210-2143376.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr