Εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012

07-05-2012 Ενημέρωση

«Εθελοντική Αιμοδοσία:
Δώσε αίμα, χάρισε ζωή
»
 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας, σε συνεργασία με το Ν.Γ. Νοσοκομείο «Λαϊκό» διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012 στην αίθουσα “Θάνος Κωτσόπουλος” (Iισόγειο Δημαρχιακού Μεγάρου) από τις 10:00-15:00μ.μ.

 Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2102222583, 2102143376

 

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ του Δήμου Γαλατσίου στηρίζεται στην εθελοντική αιμοδοσία, πράξη υψίστης κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Υπενθυμίζουμε ότι:

·         Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 έως 62 ετών μπορεί να δίνει αίμα 3- 4 φορές τον χρόνο. Η αιμοληψία είναι τελείως ακίνδυνη και διαρκεί 10 λεπτά.

·         Αίμα δεν μπορούν να δώσουν όσοι πάσχουν από διάφορα νοσήματα ή παθολογικές καταστάσεις, όπως AIDS, Ηπατίτιδα Β και C, Ελονοσία, Καρδιακές Παθήσεις, Διαβήτη, Υπέρταση, Νεφροπάθεια ή Αναιμία.

·         Πριν την αιμοληψία, ο αιμοδότης καλό θα ήταν να είναι ξεκούραστος και να έχει γευματίσει ελαφρά. Μετά την αιμοληψία θα πρέπει να πιεί πολλά υγρά, όχι όμως αλκοόλ, να μην καπνίσει και να μην οδηγήσει για περίπου μία ώρα.

 

Κάνουμε έκκληση στην Ανθρωπιά του κάθε ένα από μας ,να δώσουμε Αίμα, για να καλύψουμε τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας.

 

Το Αίμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Αιμοδότη για τον ίδιο ή για μέλος της οικογενείας του όταν χρειαστεί ή σε έκτακτες περιπτώσεις για κάποιον συνδημότη μας που βρίσκετε σε μεγάλη ανάγκη.

                                                                      

 

                                                           Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

        ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 
 
 
 

                                                                            ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΗΛ. ΜΠΟΥΡΑΣ

 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr