Ετήσια συνάντηση για το έργο CAT4HEAVY (LIFE17) του Δήμου Γαλατσίου στη Γένοβα

02-12-2019 Ενημέρωση

Διήμερο εργασιών πραγματοποιήθηκε στη Γένοβα της Ιταλίας, στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης του Δήμου Γαλατσίου, που είναι project Coordinator του έργου CAT4HEAVY του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE και των εταίρων. Το έργο CAT4HEAVY χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό πρόγραμμα LIFE, κι έχει βασικό στόχο την ανάπτυξη και δοκιμή μίας καινοτόμου νάνο-καταλυτικής συσκευής προκειμένου τα Δημόσιας Χρήσης Βαρέα Οχήματα (HDV) να συμμορφωθούν στις απαιτήσεις της ΕΕ που αφορούν στα επίπεδα Εκπομπών ρύπων και Ποιότητα Αέρα.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της επίσημης ετήσιας συνάντηση, η οποία έγινε στη Γένοβα, όπου δραστηριοποιείται η εταιρία GE.AM (διαχείριση απορριμμάτων Λιμένος Γένοβας) που είναι μια εκ των εταίρων του έργου, όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έκαναν παρουσίαση και σχεδίαση του πλάνου εργασίας για τα επόμενα βήματα του έργου σχετικά με την απομείωση ρύπων των βαρέων οχημάτων.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Γαλατσίου, Γιάννης Σκληράκης, ο οποίος είναι project coordinator του προγράμματος και εκπρόσωποι των εταίρων. Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετέχοντες στο έργο CAT4HEAVY είναι ο Δήμος Γαλατσίου, ο MONOLITHOS (ελληνική), η GE.AM. (Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Λιμάνι Γένοβας, Ιταλία), η ΑPAM (Εταιρεία Διαχείρισης Αστικών & Υπεραστικών Δημόσιων Συγκοινωνιών της Μάντοβα, Ιταλία),  η Puritech (Γερμανία),  η LOMARTOV (Ισπανία), η ALTRAN (Γερμανία) και η MNLT (Ελληνική).

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Δήμος Γαλατσίου είναι και ο μοναδικός ελληνικός Δήμος από όλα τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του LIFE 2017, ο οποίος ενισχύεται ως συντονιστής (leader) του έργου CAT4HEAVY και όχι ως απλός συμμετέχων (beneficiary) και μάλιστα για ένα πρόγραμμα συνολικής αξίας 2,7 εκατ. ευρώ.

Η επόμενη επίσημη συνάντηση μεταξύ των εταίρων θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2020 στο Γαλάτσι και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι», όπου θα συζητηθούν διεξοδικά όλα τα επόμενα βήματα για τη συνέχιση του καινοτόμου φιλοπεριβαλλοντικού έργου «CAT4HEAVY» του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE17.

 

 

 

 

 

CAT4HEAVY LIFE, Αντιδήμαρχος ευρωπαϊκών προγραμμάτων
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr