Δημοτική Θεατρική Σκηνή Γαλατσίου ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ

16/9/2018 20:30 Διοργανωτής: Δήμος Γαλατσίου Καλοκαιρινό Φεστιβάλ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ
Κωμωδία του Μποστ

Η Μαρία η Πενταγιώτισσα ήταν μια μοιραία γυναίκα του 19ου αιώνα, γνωστή για τις ερωτικές της περιπέτειες, που « στην ποδιά της σφάζονταν παλικάρια» όπως λέει και το τραγούδι. Ο Μποστ εδώ κάνει μια παρωδία αυτής της ιστορίας, για να σατιρίσει με το βιτριολικό του χιούμορ, θεούς και δαίμονες, προσωπικά και δημόσια ήθη και πάθη της τότε και της σημερινής Ελλάδας.

Η παράσταση της Δημοτικής Σκηνής, επίδειξη δουλειάς του θεατρικού εργαστηρίου της, είναι καθαρά μουσικοχορευτική με τρελούς ρυθμούς, που ξεκινούν από παραδοσιακά τραγούδια, περνούν σε γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες και καταλήγουν στο σκληρό ροκ.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κωτσής
Σκηνικά: Δημήτρης Κωτσής, Χρήστος Αλιμπέρτης
Μουσική Επιμέλεια-Χορογραφίες: Τζένη Ζαρουλέα

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Χρήστος Αλιμπέρτης, Σοφία Ανδρεάδη, Πάττυ Γκαλίνα, Τζένη Ζαρουλέα , Γιώργος Ιωαννίδης, Κωνσταντίνος Καναβάρος, Μάγδα Κάντα, Νίκος Κριμιτζάς, Λίνα Μαγνήσαλη, Μάμιλη Μπαλακλή, Βαγγέλης Παπαγεωργίου, Στέλλα Παπαδοπούλου, Έφη Παπαϊωάννου, Πόπη Παρασκευοπούλου, Ρούλα Πρεμέτη, Γιάννης Ρουμελιωτάκης, Έμμυ Σιμοπούλου, Πατρίσια Σοϊλέ, Κατερίνα Στεφάτου, Νάντια Στοϊλόβσκαγια, Μαρία Τερτίπη, Κυριακή Τζώτη, Κωνσταντίνα Τσάκωνα, Βασίλης Χίμπαν, Βάσω Χονδρού.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr