Δράση για την Ψυχική Υγεία, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στο Άλσος Βεΐκου

10/10/2021 10:00 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ Άλσος Βεΐκου Άλσος Βεΐκου Διοργανωτής: Δήμος Γαλατσίου Διάφορες εκδηλώσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Γαλατσίου και το Τμήμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας διοργανώνουν δράση την Κυριακή 10/10/2021 στο Άλσος Βεΐκου και ώρες 10π.μ. – 2μ.μ., με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθιέρωσαν την 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα ψυχικά νοσήματα. Ο ΠΟΥ περιγράφει την ψυχική υγεία ως μία κατάσταση συναισθηματικής ευεξίας στην οποία το άτομο είναι ικανοποιημένο από τα προσωπικά του επιτεύγματα, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και είναι σε θέση να προσφέρει στην κοινότητα.

Στο πλαίσιο της επικρατούσας δυσμενούς κοινωνικοοικονομικής κατάστασης κατά τα τελευταία έτη και της διαμορφωθείσας κατάστασης λόγω της πανδημίας, παρατηρείται ραγδαία αύξηση αιτημάτων πολιτών που αντιμετωπίζουν θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία και ζητούν τη στήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Εξάλλου η Κοινωνική Υπηρεσία έχει θέσει ως προτεραιότητα την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας και προωθεί με κάθε τρόπο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνει δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας.

Κατά το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ψυχική Υγεία επιλέξαμε να προβάλλουμε τη σύνδεση του αθλητισμού και της φυσικής άσκησης με την Ψυχική Υγεία. Η φυσική άσκηση μπορεί να αποτελέσει σημαντική παράμετρο πρόληψης ψυχικών διαταραχών, ενώ συμβάλει στη θεραπευτική διαδικασία των ψυχικά πασχόντων, ενισχύει την κοινωνική συμμετοχή και αποτελεί παράγοντα καταπολέμησης του στιγματισμού της ψυχικής ασθένειας.

Συγκεκριμένα φέτος θα συνεργαστούμε με τον Αθλητικό Σύλλογο «Γαλάτσι Petanque Club» και θα καλέσουμε φορείς ψυχικής υγείας με τους οποίους ήδη συνεργαζόμαστε, για να φέρουν εξυπηρετούμενους τους, οι οποίοι θα γνωρίσουν και θα παίξουν πετάνκ.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr