“Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου”

1/10/2014 - 3/10/2014 Διοργανωτής: Δήμος Γαλατσίου Διάφορες εκδηλώσεις
Image result for ΚΑΡΚΙΝΟς ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δήμο Γαλατσίου

1, 2 & 3 Οκτωβρίου 2014

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και  με τα νέα μηχανήματα

έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Στη χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών.  Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία της

Δ/νσης Κοιν. Πολιτικής Υγείας &Υγιεινής του Δήμου Γαλατσίου,σε συνεργασία με τον Ι.Ν Αγίου Ανδρέου Άνω Πατησίων η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο Προαύλιο χώρο του Ναού, Ωρωπού & Τεώ,από 1 έως και 3 Οκτωβρίου 2014.

Τηλέφωνα για ραντεβού: 210/2222011   (9.00-13.00) στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.
Τα ραντεβού θα κλείνονται από 24 Σεπτεμβρίου 2014.

 

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη  για  μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.  

       

Ο Δήμαρχος

 

Γιώργος Μαρκόπουλος

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr