Κωμωδία “Τελετή” του Π.Μάτεσι

21/09/2014 21:00 Άλσος Βεΐκου Διοργανωτής: Δήμος Γαλατσίου Καλοκαιρινό Φεστιβάλ

Την κωμωδία ‘Τελετή’ του Π.Μάτεσι ανεβάζει η Δημοτική Θεατρική Σκηνή Γαλατσίου στο Ανοιχτό Θέατρο άλσους Βεϊκου

Η Δημοτική Θεατρική Σκηνή βρίσκεται στις τελευταίες εντατικές πρόβες για το έργο «Η ΤΕΛΕΤΗ» του Παύλου Μάτεσι, που θα παρουσιάσει την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στις 9μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο άλσους Βεϊκου.

Το έργο είναι μια τρελή κωμωδία, η οποία εκτυλίσσεται σε μια κηδεία, όπου κάποιες ξαδέλφες βρίσκονται όλες μαζί για να προετοιμάσουν την κηδεία της αγαπημένης τους θείας. Όμως όπως είναι γνωστό, «κηδεία χωρίς γέλιο δεν γίνεται», έτσι εδώ συγκεκριμένα υπάρχει πάρα πολύ γέλιο.

Τα ευτράπελα διαδέχονται το ένα το άλλο, γιατί το μόνο που απασχολεί τις ξαδέλφες είναι να γίνουν όλα άψογα και καθωσπρέπει. Έτσι την κηδεία την ονομάζουν «τελετή», τον εργολάβο κηδειών «τελετάρχη» ή πιο κομψά «μαιτρ ντε σερεμονί (γαλλιστί)», ενώ άλλες υποφέρουν και κλαίνε όχι για τη θεία, αλλά για την εικόνα που θα δώσει η οικογένειά τους στους καλεσμένους, στον έξω κόσμο.

Η παράσταση που ετοιμάζει η Δημοτική Θεατρική Σκηνή, πέρα από πολύ γέλιο, θα έχει πολλή μουσική και χορό.Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Κωτσή, ενώ παίζουν οι: Σοφία Ανδρεάδη, Νέλλη Βλαχοπούλου, Ματίνα Γεωργακοπούλου, Τζένη Ζαρουλέα, Ευαγγελία Κληρονόμου, Κατερίνα Κυπραίου, Μαριλένα Μίχα, Βαγγέλης Παπαγεωργίου, Βιβή Σοϊλέ, Κυριακή Τζώτη, Βασίλης Χίμπαν.

Η θεατρική παράσταση «Τελετή», η οποία απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Θεάτρου το 1966, είναι μια ξεκαρδιστική παράσταση που μέσα από τη σάτιρα βάζει στο στόχαστρο τον καθωσπρεπισμό, τα προσχήματα και ό,τι αυτά συνεπάγονται.

  
Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr