Με την παράσταση «Ηρακλής μαινόμενος» του Ευρυπίδη κλείνει η αυλαία του 9ου Φεστιβάλ Γαλατσίου την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Διοργανωτής: Δήμος Γαλατσίου Διάφορες εκδηλώσεις

 

Με την παράσταση «Ηρακλής μαινόμενος» του Ευρυπίδη ολοκληρώνεται το 9ο Φεστιβάλ Γαλατσίου το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα και ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους με τις επιτυχημένες παραστάσεις και συναυλίες.

 Ο «Ηρακλής μαινόμενος» είναι ένα έργο συγκλονιστικό, από τα λιγότερο παιγμένα – αλλά ακριβώς για  αυτό το λόγο και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόμενα – κείμενα του Ευριπίδη το οποίο παρουσιάζεται για δεύτερη μόλις φορά από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Ο Ηρακλής επιστρέφει από τον Κάτω Κόσμο, όπου είχε πάει για φέρει τον Κέρβερο, και ανακαλύπτει ότι η οικογένειά του έχει καταδικαστεί σε θάνατο από τον Λύκο, που βασιλεύει παράνομα στη Θήβα. Θριαμβεύει σκοτώνοντας τον Λύκο, όμως ένθεη μανία, σταλμένη από την Ήρα, τον στρέφει ενάντια στην οικογένειά του. Όταν θα συνειδητοποιήσει ότι, μέσα στην τρέλα του, έχει σκοτώσει τη γυναίκα και τα παιδιά του, ο τραγικός ήρωας θα βυθιστεί στην απελπισία  και στην απόγνωση.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας σε συνεργασία του Μιχαήλ Μαρμαρινού

Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός

Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου

Κοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλλαν

Επιμέλεια κίνησης-Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος

Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός

Φωτισμοί: Thomas Walgrave

Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Περβολαράκη

Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Θεμελή

Διανομή

Ηρακλής – Άγγελος: Νίκος Καραθάνος

Μεγάρα: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Αμφιτρύων: Μηνάς Χατζησάββας

Θησέας: Θοδωρής Αθερίδης

Ίρις: Στεφανία Γουλιώτη

Λύσσα: Θεοδώρα Τζήμου

Λύκος: Γιώργος Γάλλος

Χορός: Γιάννης Βογιατζής, Χάρης Τσιτσάκης, Γιώργος Μπινιάρης, Γιώργος Ζιόβας, Αργύρης Πανταζάρας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Προκόπης Αγαθοκλέους, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Κώστας Κοράκης, Kωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιούλα Μπούνταλη, Δημήτρης Μακαλιάς, Ντένης Μακρής

 
 
 
 
 
 
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr