ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

10/04/2016 10:00 - 15:00 Άλσος Βεΐκου Διοργανωτής: Δήμος Γαλατσίου Διάφορες εκδηλώσεις

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ – ΓΑΛΑΤΣΙ (ΑΛΣΟΣ) “SALCANO Galatsi ΜΤΒ Cup” 1η ανακοίνωση

(Χωρίς παράβολο για την κατηγορία Παίδων και Open Kids)

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Απριλίου 2016.

Ο Αθλητικός Όμιλος «Θησέας» με τη συνεργασία του Δήμου Γαλατσίου και την τεχνική υποστήριξη της Worldofbike Total Cycling Solutions διοργανώνουν τον αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας, ενταγμένο στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο. Ποδηλασίας, διεθνή και διασυλλογικό αγώνα MTB XCΟ με την επωνυμία Salcano Galatsi MTB Cup. Ο αγώνας για τις κατηγορίες Elite Άνδρες και Γυναίκες, Εφήβους και Νεανίδες είναι αξιολογημένος ως κατηγορίας 2-UCI.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι Αττικής, 6χλμ ΒΑ από το κέντρο της Αθήνας.
Πρόσβαση στην εκκίνηση από Λεωφόρος Βεΐκου.
Ο αγώνας SALCANO MTB Cup είναι μέρος της σειράς αγώνων Mountain bike-XCO

ΑΤΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 2016 (Αγώνας 3 από 5)
Οι αγώνες για Elite Άνδρες/Γυναίκες και Junior (Εφηβοι/Νεάνιδες) διεξάγονται με τους κανονισμούς της U.C.I και πιο συγκεκριμένα με τους ειδικούς της Ορεινής Ποδηλασίας. Για τους αγώνες Open, Masters και Παίδων εφαρμόζονται αντίστοιχα και οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π.

Πρόγραμμα Αγώνων:

09.00 Άνοιγμα Γραμματείας: επιβεβαίωση εγγραφών, διανομή αριθμών

10.00 Τεχνικό συνέδριο – Team Managers Meeting

10.15 Open Kids (15’)

10.30 ΠΑΙΔΕΣ (45’) και Open Fun Άνδρες και Γυναίκες (45’)

11.15 ΜΑΣΤΕΡΣ (75’) και Open X-Pert Ανδρών (75’)

13.00 Elite (UCI Cat.2) ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ (90’) και ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ (UCI Cat.2) (75’)

15.00 ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ

Λεπτομέρειες Διαδρομής: Μήκος διαδρομής 4,3 χλμ, δασικοί δρόμοι και τεχνικά ανηφορικά και κατηφορικά μονοπάτια. Ζώνη Τροφοδοσίας/Τεχνικής Βοήθειας: Μία (1) πλησίον της περιοχής Εκκίνησης/Τερματισμού, όπου δικαίωμα πρόσβασης έχουν μόνο εξουσιοδοτημένο προσωπικό ομάδων, με ειδικό σήμα. Τα σήματα θα διανεμηθούν στο Τεχνικό Συνέδριο. Οι ομάδες θα λάβουν 1 σήμα ανά τρεις συμμετέχοντες ανά εκκίνηση. Με απόφαση της Αγωνοδίκου Επιτροπής θα εφαρμοστεί ο Κανονισμός του 80% ή ο Κανονισμός των αθλητών που κλείνονται στροφή.
Συμμετοχή: Για τις κατηγορίες UCI, δικαίωμα συμμετοχής έχουν Εθνικές Ομάδες, Ομάδες UCI-ΜΤΒ, Σωματεία και/ή αθλητές με ενεργό δελτίο UCI για το 2016 (Πράσινο). Στους αγώνες κατηγοριών Παίδων και Μάστερς δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδηλάτες με δελτίο ΕΟΠ, ενεργό για το 2016. Για τις κατηγορίες αυτές, οι κάτοχοι δελτίων UCI από ομοσπονδίες – μέλη της UCI μπορούν να λάβουν μέρος, εφόσον φέρουν την γραπτή έγκριση της οικείας ομοσπονδίας τους. Για τους αγώνες ΟΠΕΝ. Και πιο συγκεκριμένα τον αγώνα XCO της κατηγορίας ΟΠΕΝ X-PERT θα γίνει διαχωρισμός σε 2 ηλικιακά groups (19-39 και 40+) εφόσον συμμετέχουν 5 τουλάχιστον ποδηλάτες σε κάθε υποκατηγορία. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν γεννηθεί από το έτος 1997 και πριν. Για την κατηγορία ΟΠΕΝ FUN θα υπάρχει διαχωρισμός σε Άνδρες και Γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, με δικαίωμα συμμετοχής σε όποιον έχει γεννηθεί από το έτος 2003 και πριν. Για την κατηγορία ΟΠΕΝ KIDS δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά γεννημένα ως και το έτος 2004.
Εγγραφές γίνονται δεκτές συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής (Elite/Juniors UCI, Masters/Παίδες ΕΟΠ, Οπεν) μέχρι την 6η Απριλίου 2016 και να την αποστείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση thiseasclub@gmail.com Προκειμένου για ΟΠΕΝ και/ή Masters ποδηλάτες μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή στην επίσημη ιστοσελίδα του Αττικού Κυπέλλου MTB-Cup.gr Παράβολο συμμετοχής:
•Για τον αγώνα UCI…… EUR 20,-
•Για τις κατηγορίες Masters, Open Fun και Open X-pert: EUR: 10,-
•Χωρίς παράβολο για την κατηγορία Παίδων και τα Open Kids.
Το παράβολο συμμετοχής θα πληρωθεί στην γραμματεία, με την παραλαβή των αριθμών.

Γραμματεία: Κατά την διάρκεια των αγώνων, και μια ημέρα πριν θα λειτουργεί γραφείο γραμματείας αγώνων στο χώρο του αγώνα. Το τεχνικό συνέδριο, θα λάβει χώρο πλησίον της Γραμματείας των αγώνων, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Κατάταξη Πόντων UCI: Για τις κατηγορίες UCI θα αποδοθούν και βαθμοί UCI σε θέσεις κατάταξης ανάλογες της κατηγορίας των αγώνων. (UCI Cat.2 / XCO Junior). Βαθμοί απονέμονται (για όλες τις κατηγορίες πλην ΟΠΕΝ) στην πανελλήνια κατάταξη της ΕΟΠ. Τέλος, όλες οι κατηγορίες θα λάβουν την σχετική βαθμολογία του Αττικού Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας 2016.

Απονομές: Πλησίον του χώρου Τερματισμού. Ο νικητής κάθε κατηγορίας θα λάβει Κύπελλο. Οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας θα λάβουν μετάλλιο. Οι ποδηλάτες θα προσέλθουν στις απονομές με την αγωνιστική τους ενδυμασία, χωρίς ποδήλατα.
Χρηματικά Έπαθλα: Για τις κατηγορίες UCI σύμφωνα με τον πίνακα της UCI – Ευρώπη 2, όπως ο κάτωθι πίνακας. Τα έπαθλα θα δοθούν με την λήξη των απονομών, από εξουσιοδοτημένο άτομο της διοργάνωσης.

Αποτελέσματα: Με την λήξη κάθε κατηγορίας, και μετά από την έγκριση της Αγωνοδίκου επιτροπής, θα αναρτώνται τα αποτελέσματα στον χώρο της Γραμματείας.

Διοργανωτής: Αθλητικός Όμιλος Θησέας (@: thiseasclub@gmail.com)
Ιστοσελίδα πληροφοριών: www.mtb-cup.gr
Διευθυντής Αγώνα: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Κομισάριος UCI MTB/CX) T. 6944-526247
Αλυτάρχης αγώνα: Θωμάς Μήττας (Κομισάριος UCI οριζόμενος από την UCI)

Σας περιμένουμε!
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου
Γιώργος Μαρκόπουλος
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr