Συναυλία με το Γιώργο Μαργαρίτη το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 8.30μ.μ.

Διοργανωτής: Δήμος Γαλατσίου Διάφορες εκδηλώσεις


Συναυλία με το Γιώργο Μαργαρίτη το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 8.30μ.μ στο Ανοιχτό Θέατρο άλσους Βεικου

Ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι λαϊκός τραγουδιστής με το Λ και το Τ κεφαλαία . Έρχεται στην Αθήνα από τα Τρίκαλα την δεκαετία του 70 έχοντας στην τσέπη του την διεύθυνση του πατριώτη του Βασίλη Τσιτσάνη. Ο Τσιτσάνης τον συμβουλεύει και τον καθοδηγεί στα πρώτα του βήματα. Ανεβαίνει στο λαϊκό πάλκο και κάνει επιτυχία με τα ολοκαίνουργια τραγούδια του Τάκη Σούκα . Συνεχίζει τις επιτυχίες του με Άκη Πάνου, με Αντώνη Ρεπάνη, με Βασίλη Βασιλειάδη, με Τάκη Μουσαφίρη και με Χρήστο Νικολόπουλο. Ξεχωρίζει για τις ερμηνείες του αλλά και την αυθεντικότητά του. Πατάει στα χνάρια των μεγάλων του λαϊκού τραγουδιού και χωρίς να μιμείται χαράζει την δική του πορεία .

Εκφράζει την ευθύτητα και την λαϊκή ψυχή είτε τραγουδάει με ηλεκτρικές μπάντες είτε με παραδοσιακά όργανα. Είναι από τους τελευταίους εναπομείναντες ερμηνευτές “παλαιάς κοπής” .Στις τελευταίες του δισκογραφικές δουλειές αναζητεί την διαχρονική καταξίωση και την ουσιαστική αναγνώρηση .

Πριν ένα χρόνο σε ένα δισκογραφικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη ο Μαργαρίτης τραγούδησε μοναδικά 41 τραγούδια του λαΪκού βάρδου . Σημειωτέον είναι ότι το τελευταίο τραγούδι που έγραψε ο Μανώλης Ρασούλης , το “Έγκλημα και τιμωρία” , το μελοποίησε ο Πέτρος Βαγιόπουλος και το ερμήνευσε ανεπανάληπτα ο Γιώργος Μαργαρίτης .

Η πρόσφατη δισκογραφική του παρουσία είναι η τριπλή κασετίνα με τίτλο “Ένας αιώνας λαΪκό τραγούδι” όπου ερμηνεύει εκτός των καταξιωμένων λαϊκών συνθετών και κλασσικά λαΪκά τραγούδια των Θεοδωράκη , Χατζιδάκι ,Ξαρχάκου ,Πλέσσα,Χατζηνάσιου .

Σε περίοδο ερμηνευτικής ωριμότητας ο Γιώργος παρουσιάζει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, σε τέσσερεις μοναδικές εμφανίσεις ,ένα πρόγραμμα ρεσιτάλ εφ όλης της ύλης. “Ένας αιώνας λαϊκό τραγούδι”. Μιά αναδρομή από τα ρεμπέτικα του Βαμβακάρη ,του Παπαιωάννου και του Τσιτσάνη,τα λαΪκά του Μίκη και του Ξαρχάκου ,μέχρι τις ερωτικές μπαλλάντες του Τάκη Σούκα του Άκη Πάνου ,του Χρήστου Νικολόπουλου, Θανάση Πολυκανδριώτη και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα .

Ένα πρόγραμμα για παλιές αγάπες ,για νέους έρωτες και διαχρονικές αμαρτίες . Κοινωνικά τραγούδια και τραγούδια διασκέδασης. Ένα πρόγραμμα φωτεινό Διονυσιακό γεμάτο ερμηνευτικές εκπλήξεις.

Συμμετέχουν στο πρόγραμμα οι νέοι τραγουδιστές Ανδρέας Λάφης ,Νόνικα Μαλκουτζή ,Βάλια Τσιργιώτη.

Την επιμέλεια του προγράμματος έκαναν ο Κώστας Μπαλαχούτης και ο Άγγελος Σφακιανάκης.

Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.
 
ΕΙΣΟΔΟΣ: ΜΕΙΩΜΕΝΟ 10€
ΚΑΝΟΝΙΚΟ 15€

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr