Την Κυριακή 17 Ιουλίου δείτε τον «Κουρέα της Σεβίλλης» του Μπωμαρσαι στο θέατρο του άλσους Βεικου

Διοργανωτής: Δήμος Γαλατσίου Διάφορες εκδηλώσειςΗ Παιδική Σκηνή ¨Ονειροπόληση¨  παρουσιάζει   από το κλασικό ρεπερτόριο ¨ Τον Κουρέα της Σεβίλης¨ του Μπωμαρσαί, έργο στο οποίο βασίστηκε η γνωστή όπερα του Ροσίνι,στις 17 Ιουλίου 2011, στις 9μ.μ. στο Θέατρο του άλσους Βεικου, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Γαλατσίου.

Είναι ένα έργο διασκεδαστικό, ευχάριστο αλλά και διακριτικά διδακτικό, έξυπνο, από τα καλύτερα ίσως της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

 

 Βασικοί Ήρωες του έργου είναι η Ροζίνα, μια νεαρή και όμορφη κοπέλα. Ο κηδεμόνας της -είναι ορφανή-

ο γερο-γιατρός Μπάρτολο, ο οποίος την κρατά σχεδόν φυλακισμένη και σχεδιάζει να την παντρευτεί αποβλέποντας στη μεγάλη της περιουσία. Σημαντικό ρόλο παίζει η Μαρκέλα, μία πανέξυπνη γυναίκα η οποία βοηθά , στηρίζει και κατευθύνει τον γερο-γιατρό σ’αυτή του την προσπάθεια. Ο Κόμης Αλμαβίβα, Ισπανός ευγενής ερωτευμένος με την Ροζίνα την οποία προσπαθεί να ελευθερώσει. Στην προσπάθειά του αυτή έχει βοηθό και συμπαραστάτη τον ΦίγκαροΚουρέα της Σεβίλης ο οποίος καθώς είναι έξυπνος , καπάτσος καλοσυνάτος και διασκεδαστικός καταφέρνει να δώσει ένα αίσιο τέλος με χιούμορ και με πολύ γέλιο.

 Το έργο είναι ένα χαρούμενο παιχνίδι σκηνοθετημένο με έξυπνα σκηνικά ευρήματα που αναδεικνύει ότι το άδικο η απληστία και η δολιότητα τιμωρούνται, ενώ θριαμβεύει η δικαιοσύνη ,η φιλία, η πίστη και η αγάπη 

μια εκπληκτική κωμωδία καταστάσεων, με σαφές μήνυμα ότι όποιος βάζει στη ζωή του ευγενείς  στόχους βγαίνει πάντα νικητής και κερδισμένος. 

 

 Η παράστασή μας προσφέρει δύο ώρες ξένοιαστες και ευχάριστες , πλαισιωμένη με την εκπληκτική μουσική από την όπερα του ΡΟΣΙΝΙ . Το έργο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές όλης της χώρας.

 

Διασκευή Τούλα ΖαχαριουδάκηΜουσική Επιμέλεια Μάνος Βενιέρης Σκηνικά Παύλος Καρακασίδης

Κοστούμια Θεοδώρα Μαροσούλη και Σκηνοθεσία Σάσα Καστούρα

Η σκηνοθετική γραμμή έλαβε υπόψιν της και σεβάστηκε διακριτικά τους κανόνες της εκπαιδευτικής διαπαιδαγώγησης.

 

Παίζουν οι ηθοποιοι¨

Μαρτίνος Παντελής –Φίγκαρο-    Αντιγόνη Γλυκού –Μαρκέλα-     Κώστας Λάσκος –Μπάρτολο-           

Λένα Σταμέλου – Ροζίνα-   και   Κωνσταντίνος Τσιάκος  – Κόμης – .

 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr