Φαντασία και δημιουργικότητα στην καλοκαιρινή εκστρατεία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου

27-06-2013 Ενημέρωση

Με ενθουσιασμό και μεγάλη συμμετοχή από τα παιδιά συνεχίζονται οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας που πραγματοποιούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου. Χρώματα, σχέδια, λέξεις και ιστορίες γεμίζουν καθημερινά το χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας που διοργανώνει το Future Library, του Ιδρύματος  Νιάρχος, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου και άλλες Βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη 19 και την Τετάρτη 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μια δράση που κυριολεκτικά έπαιζε με το φως και τις αντανακλάσεις του. Τα παιδιά μαζί με την κα. Έφη Φουρίκη ανακάλυψαν το φως και τις αντανακλάσεις του, μέσα από καλειδοσκόπια, κρυστάλλους και ειδικούς φωτισμούς. Η δράση «ζωγραφίζοντας με τα χρώματα του φωτός» ήταν μια μοναδική εμπειρία που ενθουσίασε όλα τα παιδιά και θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, από τις 18.30 έως τις 20.30.


Την Πέμπτη 20 Ιουνίου το πρωί στο πλαίσιο της δράσης «Η σκακιέρα των βιβλίων» τα παιδιά είχαν την πρώτη επαφή με τα με τα καινούρια βιβλία που έστειλε το FutureLibrary στις βιβλιοθήκες. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και μέσα από διάφορους τρόπους (παντομίμα, εξώφυλλο ή εικόνα βιβλίου, τίτλος) έπρεπε να βρουν σε ποιο από τα νέα βιβλία αντιστοιχεί ο τίτλος ή η φράση που τους έλεγε η βιβλιοθηκονόμος Ευαγγελία Μυλωνά και στη συνέχεια να βρουν το συγκεκριμένο βιβλίο. Η γνωριμία των παιδιών με τα νέα βιβλία και τις εικόνες τους ήταν εντυπωσιακή, καθώς όλα στη συνέχεια ήθελαν να δανειστούν βιβλία από τη βιβλιοθήκη.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, το πρωί τα παιδιά γνωρίστηκαν και διάβασαν το βιβλίο της Menena Cottin «Το μαύρο βιβλίο των χρωμάτων» μαθαίνοντας παράλληλα να γράφουν με το σύστημα Braille.


Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, το απόγευμα, η συμμετοχή των παιδιών στη δράση «Τα ζάρια των ιστοριών: Λέμε ιστορίες για ταξίδια» ήταν εκπληκτική. Σχηματίζοντας έναν μεγάλο κύκλο κάθε παιδί αφηγήθηκε τη δικιά του ιστορία όπως την έβλεπε μέσα από τις εικόνες που είχε το ζάρι που είχε επιλέξει. Τα ζάρια (κάθε ζάρι έχει 6 εικόνες) είχαν στην κάθε όψη τους μια διαφορετική εικόνα π.χ. ένα τηλεσκόπιο, ένα τσεκούρι, ένα πουλί, μια μουσική νότα, μια σκάλα, μια θλιμμένη φατσούλα. Με φαντασία και δημιουργικότητα τα παιδιά έφτιαξαν παραμύθια με καλού και κακούς, με ουράνια τόξα που έχουν μάτια και βλέπουν, με δράκους και χρώματα.


Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για τη συμμετοχή και τη φαντασία τους και ευχήθηκε σε όλους καλό και δημιουργικό καλοκαίρι.

            Επίσης, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη από τις 17 Ιουνίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, τις ώρες λειτουργίας, «Ψηφίζουμε το αγαπημένο μας χρώμα» και το ρίχνουμε στην πολύχρωμη κάλπη.
            Δηλώστε συμμετοχή σε όσες εκδηλώσεις επιθυμείτε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου, Ρεθύμνης 36 & Χρ. Καψάλη 14 ή στο τηλ. 210-2927320.
            Σας περιμένουμε για να περάσουμε όλοι μαζί ένα πολύχρωμο καλοκαίρι, με  ευχάριστες δραστηριότητες για τα παιδιά μέσα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου!


 


Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr