Που θα βρω πληροφορίες για θέματα Πολιτικού Γάμου;

04-10-2017

Πολιτικοί Γάμοι

Άδειες Γάμων

Η άδεια γάμου για κάθε μελλόνυμφο εκδίδεται από τον Δήμο ή την Κοινότητα της τελευταίας κατοικίας του. (Αν δεν είναι κάτοικος Χερσονήσου εκδίδει την άδεια γάμου στο Δήμο Κατοικίας του)

 

Τέλεση Πολιτικών Γάμων

Η τέλεση των πολιτικών γάμων πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  (α΄ όροφος) του Δημοτικού Καταστήματος Χερσονήσου, εφόσον έχει κατατεθεί από κοινού αίτηση από τους ενδιαφερόμενους ως και την προηγούμενη ημέρα.

Για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας τέλεσης του πολιτικού γάμου, γίνεται από κοινού αίτηση και υπογράφεται και από τους δύο μελλονύμφους ενώπιον της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το Νόμο περί ισότητας των δύο φύλων, οι μελλόνυμφοι είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν πριν το γάμο το επώνυμο των παιδιών που θα γεννηθούν. Αυτό μπορεί να είναι του συζύγου ή της συζύγου ή και των δύο, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να δηλώσουν πάνω από δύο επώνυμα.

Κατά την τέλεση του γάμου, κάθε μελλόνυμφος πρέπει να συνοδεύεται από ένα ενήλικο μάρτυρα. Οι μάρτυρες πρέπει απαραίτητα να κρατούν την ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους αν δεν είναι Έλληνες.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr