ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

11-06-2013 Ανακοινώσεις


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση «Συναυλία Αγάπης» που οργάνωσε η Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Γαλατσίου, η οποία έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 22-5-2013 για την ενίσχυση των συσσιτίων των απόρων οικογενειών ενοριών Ι. Ν. Αγ. Ειρήνης και Αγ. Γλυκερίας. Οι Γαλατσιώτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ερμηνεύτριες Μαρία Φαραντούρη και VivianDaglas. Την παραπάνω εκδήλωση στήριξε θερμά το σύνολο της Σχολικής Κοινότητας του Δήμου μας καθώς και τα μέλη των παραπάνω ενοριών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Χαρακτηριστική ένδειξη της επιτυχίας που έλαβε η εκδήλωση είναι η επιστολή του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου που αποτελεί μια από τις πολλές επιστολές που δεχτήκαμε.

 

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 
 Θερμά Συγχαρητήρια

            Για την από κάθε άποψη όμορφη, ζεστή, με καλλιτεχνική αξία και ήθος παρουσίασης και ερμηνείας διοργάνωση της συναυλίας.

Τα δύσκολα κατά τη γνώμη μου τραγούδια (εξαιτίας του ιστορικού και καλλιτεχνικού τους φόρτου) ερμηνεύτηκαν με αρτιότητα και σεμνότητα τόσο από τη Μαρία Φαραντούρη όσο και από τη μικρή Βίβιαν.

Έχω ακόμη να προσθέσω ότι ο χώρος του Μεγάρου Μουσικής πρόσθεσε τις αναγκαίες πινελιές στην όλη ατμόσφαιρα τόσο με την επιβλητικότητά του, όσο και με την καταλληλότητά του (σε θέματα Ακουστικής κλπ).

Εύχομαι «το καλύτερο» και για το μέλλον.

 

                                                Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου

Νάγια Γιαννακίτσα                                       

 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Κυρία Λεπίδα,

            Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την επιτυχημένη μουσική βραδιά στο Μέγαρο της Μουσικής στις 22/5/2013, μια βραδιά «αγαλλίαση ψυχής», «υψηλής πνευματικότητας, συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης». Έχοντας κατά νου ότι η συναυλία δόθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς θα ήθελα, κατ’ αρχάς, να επισημάνω μια φράση του DannisPrager: «Αν έχω είκοσι επιχειρήματα για την ύπαρξη του Θεού, η μουσική είναι ένα από αυτά».

            Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τη χαρά μου για την επιτυχία της VivianDaglasη οποία μετά την εξαιρετική παρουσία της δίπλα στη μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, καθιερώνεται επάξια ως ερμηνεύτρια μεγάλων μουσικών έργων και της οποίας το μέλλον προοιωνίζεται λαμπρόν. Έχει εξαιρετικές ικανότητες, σωματικό και ψυχικό κάλλος εν αρμονία και προικισμένη φωνή. Ο μεγάλος μουσικός RichardWagnerέχει πει : «Το πιο παλιό, το πιο αληθινό, το πιο ωραίο όργανο της μουσικής, η μόνη αρχή στην οποία η μουσική μας οφείλει την ύπαρξή της είναι η ανθρώπινη φωνή» Κι η VivianDaglasδιαθέτει αυτό το «θείο δώρο».

            Εύχομαι από καρδιάς να πραγματοποιήσει όσα σχέδια και όνειρα έχει σχετικά με τη μουσική και εμείς να απολαμβάνουμε τη μελωδική φωνή της την οποία όλοι μας έχουμε ανάγκη.

            Συγχαρητήρια και πάλι !

                      Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του 3ου Γενικού Λυκείου                                                                                     Κοκκίνης Κώστας         

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr