Φύτευση 140 δέντρων στη νησίδα Βεϊκου

01-11-2012 Ενημέρωση

Η Υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Γαλατσίου προέβει μετά από σειρά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην κοπή 109 ξερών δένδρων επί της νησίδας της οδού Βεΐκου, στη θέση των οποίων πρόκειται να φυτευτούν 140 δέντρα (βραχυχίτωνες) σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι λεύκες αυτές είχαν φυτευτεί στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 με αρχές ’80 με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί ολοκληρωτική ξήρανση. Επίσης σε περίπτωση εμφάνισης έντονων καιρικών φαινομένων λόγω του εύκαμπτου κορμού τους θεωρήθηκαν επικίνδυνες για την πρόκληση ατυχημάτων στην κεντρική λεωφόρο της πόλης μας την οποία διασχίζουν χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φυτευτούν 140 βραχυχίτωνες, που είναι δένδρα αειθαλή και ψηλά, τα οποία επειδή διατηρούν το πυκνό πράσινο φύλλωμά τους όλο το χρόνο συμβάλλουν στην απορρόφηση μέρους της έντονης ηχορρύπανσης που παρατηρείται στη λεωφόρο Βεϊκου. Συγχρόνως θα τοποθετηθεί καινούριο αρδευτικό σύστημα, το οποίο θα προγραμματιστεί για το σωστό πότισμα των δένδρων.

                                              Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                 ΠΡΑΣΙΝΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

                                               ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΥΡΑ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr