Γαλατσιώτικη εκστρατεία για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης

29-01-2009 Ενημέρωση

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου με ψήφισμα του καταδίκασε τις απάνθρωπες επιθέσεις εναντίον αμάχων που έλαβαν χώρα στη Λωρίδα της Γάζας και εξέφρασε την έμπρακτη συμπαράσταση του στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό με την άμεση αποστολή ιατροφαρμακευτικής και υγειονομικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά από σύσκεψη 48 Δήμων της Νομαρχίας Αθηνών υπό τον κ. Σγουρό (Νομάρχη Αθήνας), αποφασίστηκε η από κοινού αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη δοκιμαζόμενη περιοχή.

Η ανταπόκριση των Γαλατσιωτών στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα της Προέδρου της Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Δήμου και Αντιδημάρχου Οικονομικών κας Λίνας Γιαννακοπούλου Κατσαρίδη για την συγκέντρωση φαρμακευτικού και ιατρικού υλικού ήταν άμεση και συγκινητική. Όλα τα φαρμακεία της πόλης καθώς και τα σχολεία ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου.

Για τη συσκευασία του συγκεντρωμένου φαρμακευτικού υλικού εργάστηκαν υπάλληλοι του Δήμου, που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και εργάστηκαν επί μία εβδομάδα γι αυτό το σκοπό. (Αυτοί ήταν οι: Γαλάνη Αγγελική, Κατσαντώνη Ελένη, Γαλάνης Νικόλαος, Τασοπούλου Μαρία, Φαρμάκη Μαρία, Φραγκουλοπούλου Μαρία, Δράκου Κατερίνα, Παπαγιαννοπούλου Γεωργία, Φραγκούλης Θανάσης, Καναβός Εμμανουήλ, Μπαλαγιάννης Απόστολος, Χριστοδούλου Κωνσταντίνα, Γαλαίου Αικατερίνη, Μαντά Έλενα, Τσουχαντάρης Χρυσόστομος).

Το συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας έχει ο κ. Γρηγόριος Φελώνης (Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Αθηνών). Η συγκέντρωση του υλικού θα γίνει στο Δήμο Καλλιθέας ( Πλάτωνος 24), απ’ όπου θα φύγει για τον τελικό αποδέκτη, το δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η συνεισφορά μας να δώσει ανάσα αισιοδοξίας στο συνεχιζόμενο δράμα του Παλαιστινιακού λαού.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr