Γονείς και παιδιά έσπειραν και φύτεψαν στον κήπο του Β’ Παιδικού Σταθμού

02-11-2016 Ενημέρωση
Αυτή τη φορά γονείς και παιδιά στο Β’ Παιδικό Σταθμό Δήμου Γαλατσίου είχαν την ευκαιρία να σπείρουν και να φυτέψουν όλοι μαζί κρεμμύδια, μαρούλια, αρωματικά φυτά κ.α. μέσα στο σχολικό κήπο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μικροί Γεωργοί στην πόλη» υπό την καθοδήγηση του κ. Γιώργου Ρόκκα.

 

Στόχος τους προγράμματος είναι η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης στους μικρούς μαθητές και ο καλύτερος τρόπος για να αγαπήσουν τη φύση είναι να γνωρίσουν τη χαρά της δημιουργίας, αλλά και τη χαρά της εργασίας, μέσα από προσομοιώσεις γεωργικών ασχολιών. Το πρόγραμμα αυτό, όπως είναι φυσικό, στηρίζει τις δραστηριότητές του στις εποχικές δραστηριότητες των αγροτών και ακολουθεί τον κύκλο των εποχών του χρόνου. Για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο σειρά, μετά τον τρύγο και το πάτημα των σταφυλιών, είχε η σπορά.

 

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι τέτοιου είδους δραστηριότητες συμβάλλουν και ως προς τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς ενισχύουν την προσωπικότητά τους με την άσκηση της υπομονής και της καρτερικότητας, ενδυναμώνουν την πνευματική τους ανάπτυξη με την άσκηση της παρατηρητικότητας και τα εκπαιδεύουν στο να συλλέγουν τις πληροφορίες, να τις καταγράφουν και να οδηγούνται σε συμπεράσματα.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr