Γονείς και παιδιά γέμισαν το Άλσος Βεϊκου για τις πρώτες «ΑλσοΠαιδίες»

06-04-2016 Ενημέρωση
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 3 Απριλίου, οι πρώτες «ΑλσοΠαιδίες»  στο Άλσος Βεΐκου του Δήμου Γαλατσίου.
Χιλιάδες παιδιά με τους γονείς τους πέρασαν την Κεντρική Πύλη του Άλσους και συμμετείχαν στο νέο «θεσμό χαράς» του Δήμου Γαλατσίου. Μέσα στους καταπράσινους χώρους του Άλσους, έλαβαν μέρος στα περιβαλλοντικά-οικολογικά παιχνίδια, δημιούργησαν τα δικά τους έργα τέχνης με υλικά της φύσης, ζωγράφισαν και εξέφρασαν τον κόσμο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, κατανοώντας την ατομική και συλλογική ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος.
Τα παιδιά και οι γονείς ανακάλυψαν τους περιβαλλοντικούς θησαυρούς που κρύβει το Άλσος, ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος στην καθημερινότητά τους, την αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μέσα από το παιχνίδι. Έμαθαν να φυτεύουν, να μην σπαταλούν το νερό και έφυγαν από το Άλσος, με τα έργα τέχνης που έφτιαξαν, παίρνοντας μαζί τους, στο σπίτι, το θετικό μήνυμα για το περιβάλλον.
Μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία προετοιμασίας και παρασκευής των γευστικών δημιουργιών, που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις «ΑλσοΠαιδίες». Τα επιμελώς διαλεγμένα υλικά, υψηλής διατροφικής αξίας ειδικά για παιδιά, η επίβλεψη γνωστού σεφ και το μεράκι των μικρών μας φίλων, αποτέλεσαν τα συστατικά της επιτυχίας των εξαιρετικών εδεσμάτων που όλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν δωρεάν, υπό τους ήχους οκταμελούς μπάντας.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος «η συμμετοχή των γονιών και των μικρών μας φίλων ήταν μαζική και συγκινητική. Μας έδωσαν το μήνυμα ότι θέλουν το Άλσος όσο το δυνατόν πιο ανοικτό, δημιουργικό και φιλικό. Η εικόνα του Άλσους, πλημμυρισμένου από τα παιδικά γέλια, είναι η εικόνα που θέλουμε και επιδιώκουμε να έχουμε. Το Άλσος, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο ως πνεύμονας πρασίνου, αλλά κυρίως ως ζωτικός χώρος αναψυχής, έκφρασης, δημιουργίας, εκπαίδευσης και χαλάρωσης. Τα παιδιά ζητούν να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Οι ΑλσοΠαιδίες θα γίνουν ένας “θεσμός χαράς” για το Γαλάτσι».
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr