«Η 7η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Γαλάτσι»

15-10-2009 Ενημέρωση

«Η 7η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Γαλάτσι»

 

 

Για μία ακόμη χρονιά, ο Δήμος Γαλατσίου, συμμετείχε στην Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, διοργανώνοντας σχετική εκδήλωση στις 28 Σεπτεμβρίου 2009, με τη φλόγα να διατρέχει τους δρόμους της πόλης μας.

Η 7η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών πέρασε από το Γαλάτσι το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2009, ξεκινώντας από την πλατεία Λιναρά, όπου τη φλόγα παρέλαβε η κ. Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη, Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος Κοινωνική Αλληλεγγύη, η οποία ήταν και η διοργανώτρια της εκδήλωσης.

          Στην εκπρόσωπο του Γαλατσίου, τη φλόγα παρέδωσε ο κ.  Νανούρης  Νικόλαος, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Πατήματος Χαλανδρίου: «Η Ελπίδα»,  μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα και τις ενθουσιώδεις φωνές των μικρών Λαμπαδηδρόμων που συμμετείχαν.

Στο Δήμο μας, το Γαλάτσι, κάνουμε και εμείς την προσπάθειά μας με σεβασμό στο θεσμό της Λαμπαδηδρομίας, και  όπως όλοι οι Δήμοι, φιλοξενούμε την «φλόγα της αγάπης» και την περιφέρουμε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, διαφορετικούς κάθε χρονιά.

Πρέπει να σημειώσουμε, ότι σε όλες τις συγκεντρώσεις και δραστηριότητες των Εθελοντών Αιμοδοτών, ανά την Ελλάδα η συμμετοχή είναι σχετικά μικρή και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το επίπεδο ενημέρωσης του πολίτη είναι πολύ χαμηλό, με αποτέλεσμα η χώρα μας να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα.

Η Λαμπαδηδρομία μας ήταν φέτος μία από τις καλύτερες σε όλη τη Αττική.
Είμαστε μόνος Δήμος με 20 Λαμπαδηδρόμους που έκαναν όλη τη διαδρομή μαζί και όχι ένας-ένας, με 28 στάσεις αλλαγής και με τη συμμετοχή 170 παιδιών από 1 σχολείο.
Στο σύνολο οι εγγεγραμμένοι ενήλικες 64 άτομα, 2 μηχανές της τροχαίας και 6 αυτοκίνητα τροχαίας και αστυνομίας, 8 πεζοί αστυνομικοί και τροχονόμοι που έκαναν όλη τη διαδρομή κοντά μας, συν 1 αυτοκίνητο της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και 4 Δημοτικοί Αστυνομικοί. Η πομπή κατέληξε στην πλατεία Μανδηλαρά, και το Βωμό άναψε η τελευταία Λαμπαδηδρόμος και Μαραθωνοδρόμος κ. Μάρω  Βλασερού. Ακολούθησε ολιγόλεπτο πρόγραμμα μουσικών συνθέσεων από τη Φιλαρμονική του Δήμου και κέρασμα.

Την επόμενη ημέρα, 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 πμ η κ. Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη παρέδωσε τη Φλόγα στο Δήμο Αμαρουσίου, όπου την παρέλαβε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης Γεώργιος.

 

Πρέπει να ευχαριστήσουμε όσους Λαμπαδηδρόμους κάθε ηλικίας συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια: την Υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Χριστίνα Μπούρα, την Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Γώγου Μαρία και τους υπαλλήλους της για την άψογη  συνεργασία και συμμετοχή, τους υπαλλήλους του Δήμου, τους Δασκάλους του 1ου Δημοτικού σχολείου και των υπέροχων παιδιών τους, την Φιλαρμονική του Δήμου, τους Μαραθωνοδρόμους της ομοσπονδίας που συμμετείχαν, τα παιδιά του Συλλόγου «Ολυμπιακός  Γαλατσίου», τα μέλη του Συλλόγου του «Λόφος του Παιδιού», τον Σύλλογο Κυνιδαριωτών Νάξου, τον Σύλλογο Κρητών Γαλατσίου, την Ασφάλεια Γαλατσίου και την Αστυνομία Γαλατσίου για την προστασία που μας προσέφεραν, την Τροχαία Αθηνών για την ρύθμιση στους δρόμους, το ΕΚΑΒ, την ΕΡΤ, τον Τύπο του Γαλατσίου και τον Κυκλαδικό Τύπο για την κάλυψη της εκδήλωσης και για την προβολή αυτής της προσπάθειας.

Οι ανάγκες και του Δήμου μας για προσφερόμενο αίμα είναι μεγάλες και πολλές φορές δεν μπορούν να καλυφθούν από τις συλλογές αίματος που υφίσταται. Πρέπει να μάθουμε και να αποδεχτούμε στο Γαλάτσι όπως και σε άλλους Δήμους ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ή θα έχουν ανάγκη στο μέλλον από αίμα για την σωτηρία της ζωής τους.

Περιμένουμε τη συμμετοχή σας  στην επόμενη Λαμπαδηδρομία του χρόνου το Σεπτέμβρη που θα καλύψει ένα άλλο μεγάλο κομμάτι του Γαλατσίου αλλά και σε κάθε αιμοδοσία που θα διοργανώσει ο Δήμος μας.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr