Οι Δήμαρχοι Γαλατσίου, Ν.Ιωνίας και Ψυχικού-Φιλοθέης έδωσαν συνέντευξη τύπου για το ΠΑΛΑΙ

17-06-2011 Ενημέρωση
Ο
αγώνας για τη διατήρηση του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ) ως χώρου αθλητισμού και πολιτισμού και οι ενέργειες σε όλα τα επίπεδα (νομικό, πολιτικό, ενημερωτικό) από την πλευρά των δήμων Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης – Ψυχικού συνεχίζονται δυναμικά, όπως τόνισαν οι δήμαρχοι κ. Κυριάκος Τσίρος, κ. Ηρακλής Γκότσης και κ. Παντελής Ξυριδάκης αντίστοιχα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στους εκπροσώπους του τοπικού και πανελλαδικού Τύπου την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στην αίθουσα της ΤΕΔΚΝΑ.
 
Η πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Αγώνα για το ΠΑΛΑΙ, κα. Γεωργία Κιτσίνη, η οποία συντόνισε τη συνέντευξη τύπου, παρουσίασε το γενικότερο ιστορικό των ενεργειών των τριών δήμων για το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο και αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και σε αυτά που θα ακολουθήσουν. Ενημέρωσε στη συνέχεια ότι πρόσφατα δημιουργήθηκε Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα με σκοπό τη χάραξη, οργάνωση και υλοποίηση του αγώνα σε άμεση συνεργασία με τους φορείς του κάθε δήμου.
 
Επίσης, στη συνέντευξη τύπου συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Αττικής, κ. Βασίλης Κόκκαλης, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, κ. Ιωάννη Σγουρού, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον αγώνα των τριών δήμων για το ΠΑΛΑΙ. Συμπαραστάτης στην προσπάθεια των δήμων είναι και η 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων.
 
Τη συνέντευξη τύπου παρακολούθησαν δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και από τους τρεις δήμους.
 
Με κοινή πρωτοβουλία οι δήμαρχοι -όπως τόνισαν στη συνέντευξη τύπου- διεκδικούν και απαιτούν να παραμείνει το ΠΑΛΑΙ δημόσιος χώρος αθλητισμού και πολιτισμού για όλους τους πολίτες και σκοπεύουν να προχωρήσουν σε επαφές με υπουργούς, ακόμη και να ζητήσουν συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αρκεί να πετύχουν το στόχο τους.
 

Αξίζει να αναφερθεί ότι την επομένη της συνέντευξης τύπου οι τρεις δήμαρχοι ζήτησαν άμεση συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ιωάννη Σγουρό για να ζητήσουν τη συμβολή της Περιφέρειας στη χρηματοδότηση οικονομοτεχνικής μελέτης για τη βιωσιμότητα του χώρου και τις δυνατότητες αξιοποίησής του από τους τρεις δήμους και την Περιφέρεια

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr