Η παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στον Z’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό

18-01-2017 Ενημέρωση
Τα παιδιά του Ζ’ Παιδικού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο χώρο τους την παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από το θίασο Καρουζέλ. Είναι ένα διαχρονικό έργο διασκευασμένο για παιδιά  το οποίο μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα για τη σημασία της Ειρήνης στη ζωή μας.
Το θέμα του έργου έχει ως εξής: «Πως μπορείς να πετάξεις στον ουρανό; Με αεροπλάνο… με ελικόπτερο… με διαστημόπλοιο και με τον… Λευτέρη!!! Ποιος είναι ο Λευτέρης; Ένα μεγάλο σκαθάρι. Με την βοήθειά του ο αγρότης Τρυγαίος θα ανέβει στον ουρανό για να συναντήσει τον Θεό. Εκείνος όμως έχει φύγει μακριά και πίσω του έχει αφήσει τον χαζούλη Ερμή! Ο Πόλεμος αρπάζοντας την ευκαιρία φυλακίζει την Ειρήνη μέσα σ’ ένα βαθύ πηγάδι. Μόνο ο Τρυγαίος με την βοήθεια των παιδιών μπορεί να την σώσει…»
Τα διδακτικά και πανανθρώπινα μηνύματα του σημαντικού αυτού έργου του Αριστοφάνη παρουσιάζονται με διασκεδαστικό τρόπο στα παιδάκια που έμπρακτα μαθαίνουν πως η ειρήνη, το σπουδαιότερο αγαθό, κερδίζεται με συνεργασία και αγάπη!

 

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που η Ειρήνη, αφού την έχουν σώσει όλοι μαζί, δεν θέλει να μιλήσει στον Τρυγαίο και λέει στα παιδιά του Ζ’ Παιδικού εμπιστευτικά ότι εκείνος αγαπάει πιο πολύ τον Πόλεμο. Τότε, όταν ρώτησε ο Τρυγαίος τα παιδιά γιατί δεν του μιλούσε η Ειρήνη, εκείνα αυθόρμητα του είπαν το μυστικό της και λύθηκε έτσι απλά η παρεξήγηση, γιατί ο Τρυγαίος αγαπάει μόνο την Ειρήνη.
Πρόκειται για μια παράσταση με χαρακτήρα μουσικοχορευτικό και διαδραστικό – συμμετοχικό, στην οποία οι ήρωες του Αριστοφάνη εμφανίζονται στην πιο απλή και κατανοητή για παιδιά εκδοχή τους.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr