Η Περιφερειάρχης Αττικής κα. Ρένα Δούρου επισκέφτηκε έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στο Γαλάτσι

10-05-2019 Ενημέρωση

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος από κοινού με την Περιφερειάρχη Αττικής κ.κ. Ρένα Δούρου και τις Αντιπεριφερειάρχεις κ.κ. Ερμίνα Κυπριανίδου και Αγγέλικα Σαπουνά επισκέφτηκαν, την Πέμπτη 9 Μαϊου 2019, έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στο Γαλάτσι.

Η πρώτη τους στάση ήταν στην ολοκληρωμένη πλέον νησίδα επί της οδού Πρωτοπαπαδάκη στο Γαλάτσι, η οποία χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής. Το συγκεκριμένο έργο «Ανάπλαση Νησίδας Πρωτοπαπαδάκη από την οδό Βενιζέλου έως την Περιφερειακή Αττικού Άλσους», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ (με ΦΠΑ),  χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Το έργο κρίθηκε απαραίτητο για την ασφάλεια των πολιτών και των οχημάτων και αφορούσε μεταξύ άλλων και την πλήρη ανακατασκευή του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, το οποίο παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα, με τη δημιουργία νέων υπόγειων δικτύων και την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας. Σημειώνεται ότι το έργο δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και εκτελέστηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον περιβάλλοντα χώρο της Ομορφοκκλησιάς στον οποίο αυτή την περίοδο γίνεται ανακατασκευή των μονοπατιών και των πεζοδρόμων, στο πλαίσιο του έργου για την «Ανάπλαση της Λεωφόρου Βεΐκου εκατέρωθεν από την οδό Χριστιανουπόλεως στο ύψος του Λόφου Κόκκου έως τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου» συνολικού προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, με σκοπό να αναδείξει ακόμη περισσότερο το σημείο αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος του Γαλατσίου, να αυξήσει το πράσινο αλλά και να ενισχύσει το επίπεδο ασφάλειας των πεζών.

Τέλος, επισκέφτηκαν ακίνητο που αγόρασε πρόσφατα ο Δήμος Γαλατσίου, έπειτα από απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου εκεί να ανεγερθεί νέος βρεφονηπιακός σταθμός για τις ανάγκες της πόλης και με προοπτική να χρηματοδοτηθεί και αυτό το κτήριο από την Περιφέρεια Αττικής. Το οικόπεδο είναι συνολικού εμβαδού 480,60 τ.μ. και βρίσκεται επί της οδού Μεσσηνίας 30-32 στην περιοχή Ακτημόνων, πάνω από τη Λ. Βεΐκου.

Σημειώνεται, ότι για τις μετακινήσεις τους η Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχεις και ο Δήμαρχος χρησιμοποίησαν το λεωφορείο της νέας Δημοτικής Συγκοινωνίας που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της μέσα στον Απρίλιο του 2019 και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη σημασία που έχει η διευκόλυνση των πολιτών με δωρεάν συγκοινωνία για τη μετακίνησή τους εντός του Δήμου, ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση και να τονωθεί η τοπική αγορά.

Περιφερειάρχης Αττικής
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr