«Η συμβολή των δημοτών στα δημοτικά δρώμενα και στα Δημοτικά Συμβούλια»

20-10-2009 Ενημέρωση

Ο Δήμος Γαλατσίου ανέκαθεν ήθελε και παρότρυνε την παρουσία των δημοτών στα Δημοτικά Συμβούλια, καθώς κρίνεται απαραίτητη για την εξέλιξη της Πόλης μας.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων δυστυχώς έχουν παρατηρηθεί απρεπείς συμπεριφορές από ορισμένους συνδημότες μας που παρακολούθησαν την διαδικασία, οι οποίοι προέβησαν σε φωνασκίες ώστε να επιβάλλουν τη γνώμη τους. Με αυτή τη συμπεριφορά έδειξαν ασέβεια προς το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, προκάλεσαν αναστάτωση και διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου τη στιγμή που έπρεπε να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την Πόλη μας.

Σεβόμενοι, λοιπόν τις απόψεις των πολιτών που ενδιαφέρονται για τα κοινά έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε όλοι για την ομαλή διεξαγωγή των Δημοτικών Συμβουλίων, χωρίς να θίγουμε και να αλλοιώνουμε το θεσμό. Ο λαός του Γαλατσίου, μπορεί και πρέπει να έχει φωνή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στέλνοντας επιστολές που τους δίνει τη δυνατότητα ο Νόμος να καταθέτει στο Προεδρείο για διάφορα θέματα που αφορούν κάθε γειτονιά και όλη την πόλη γενικότερα. Επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να δίνει το λόγο αντιπροσωπευτικά σε πολίτες για να εκφέρουν την άποψή τους πάνω σε θέματα που εντάσσονται στην ημερησία διάταξη.

Ο κάθε δημότης μπορεί να εκφέρει τη γνώμη του μέσα από την επιστολή που καταθέτει και να αφήσει το θέμα στην κρίση των Δημοτικών Συμβούλων για περαιτέρω ενέργειες. Ωστόσο, δεν πρέπει να επηρεάζεται η ροή των θεμάτων που εξετάζονται κάθε φορά και να ενοχλούνται οι δημότες που θέλουν να παρακολουθήσουν εν ηρεμία τη διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αθανάσιος Μπούρας έχει συζητήσει το σοβαρό αυτό ζήτημα με τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων και ΟΛΟΙ συμφώνησαν ότι ο Πρόεδρος οφείλει να τηρήσει αυστηρά τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου και να επαναφέρει στην τάξη τους παρευρισκόμενους πολίτες που παρεκτρέπονται.

Η Δημοτική Αρχή και η Πόλη μας έχουν ανάγκη από ενεργούς πολίτες με άποψη και διάθεση να αφιερώσουν χρόνο στα διάφορα σοβαρά ζητήματα που αφορούν το Δήμο μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr