«Η σπορά, τρόπος ζωής» στον Β’ Παιδικό Σταθμό του Δήμου μας

14-11-2019 Ενημέρωση

Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε από τον Β’ Παιδικό Σταθμό Γαλατσίου σε συνεργασία με τον γονείς του σχολείου, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου. Γονείς, εκπαιδευτικοί και οι μικροί μας φίλοι έσπειραν σιτάρι, φύτεψαν μαρούλια, σπανάκι, κρεμμύδια και αρωματικά φυτά μέσα από μια συλλογική προσπάθεια.

Η συγκριμένη δράση υλοποιήθηκε με σκοπό να αποκτήσουν τα παιδιά θετικές στάσεις και συμπεριφορές τόσο για τις οικολογικές καλλιέργειες όσο και για το περιβάλλον, εν γένει. Παράλληλα μέσα από παρόμοιες δράσεις τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις του για τα φυτά, τους σπόρους και τα δημητριακά και να γνωρίσουν τα στάδια εξέλιξης των φυτών από την σπορά έως την καρποφορία.

Η όλη ανάπτυξη του προγράμματος έγινε με βιωματική, επικοινωνιακή προσέγγιση βασισμένη στην αρχή της δημιουργίας, στην αρχή της διαθεματική προσέγγισης, στην αρχή της ομαδοκεντρικής δράσης και την ενίσχυση των χειρωνακτικών δεξιώσεων με μοναδικό στόχο να ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση των παιδιών, να νιώσουν την χαρά της δημιουργίας και ταυτόχρονα να αποκτήσουν την εσωτερική ανάγκη να φροντίσουν τον δικό τους κόπο.

Β' παιδικός σταθμός, περιβάλλον
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr