Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου «ΠΑΛΑΙ»

12-04-2011 Ενημέρωση
Τη διεύρυνση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για το ΠΑΛΑΙ με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του δήμου μας αποφάσισαν στη Διαδημοτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2011 στο Δημαρχείο, με αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την αλλαγή χρήσης του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου και την επικείμενη μετατροπή του σε Εμπορικό Κέντρο.
 
Οι φορείς και σύλλογοι θα καταθέσουν -μέσω των εκπροσώπων τους- γραπτές προτάσεις για το θέμα του ΠΑΛΑΙ και θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που πρόκειται να γίνουν.
 
Στη συνάντηση έδωσαν μεταξύ άλλων το παρόν ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Κυριάκος Τσίρος, η Πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για το «ΠΑΛΑΙ», Γεωργία Κιτσίνη, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας, τοπικοί φορείς του Γαλατσίου καθώς και οι: Ηρακλής Γκόλτσης (Δήμαρχος Νέας Ιωνίας), Κατερίνα Αλεξοπούλου ( Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φιλοθέης), o κ. Κορμανιώτης (Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας) , ο κ. Γληνός (Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Ιωνίας), ο κ. Διάκος (Περιφερειακός σύμβουλος), καθώς και ο κ. Κόκλας (Πρόεδρος 5ης δημοτικής κοινότητας Δήμου Αθηναίων).
 
Όλοι μαζί εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του Κλειστού Γυμναστηρίου και συμφώνησαν να κινητοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό με στόχο τη διατήρηση του σημερινού χαρακτήρα του ως χώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού. Επίσης, οι Δήμαρχοι Φιλοθέης-Ψυχικού και Νέας Ιωνίας τόνισαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα στην επικαιροποίηση των παλαιότερων ψηφισμάτων των Δημοτικών Συμβουλίων, στα οποία αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι για τη μη εμπορευματοποίηση του ΠΑΛΑΙ.
 
Σημειώνεται ότι οι Δήμαρχοι Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας και Φιλοθέης – Ψυχικού αποφάσισαν τη σύγκλιση Διαδημοτικού Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τη διοργάνωση κοινής συνέντευξης τύπου με στόχο την ευρύτερη γνωστοποίηση του σημαντικού αυτού θέματος.
Η απόφαση του Δ.Σ. για το ΠΑΛΑΙ:
Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις για το ΠΑΛΑΙ και περαιτέρω ενέργειες.
 
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ.:143/2011
 
                Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις σχετ. με το Ολυμπιακό Γυμναστήριο και ζήτησε την έκδοση νέας απόφασης , αφού πρώτα πρότεινε έντονες νομικές και πολιτικές παρεμβάσεις, ενημέρωση πολιτών και συλλόγων μαζικά μέσα ενημέρωσης, κινητοποιήσεις με όμορους Δήμους, κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, διεύρυνση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής.
           
Το Δημοτικό Συμβούλιο
              Μετά από συζήτηση
            Μειοψηφούντων των κ. κ. Χαραλαμπίδη και Αγγελή οι οποίοι κατέθεσαν το παρακάτω ψήφισμα που κινείται και στο πλαίσιο των παλαιότερων ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει ως εξής:
1. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ομόφωνες αποφάσεις του, αποφάσισε για άλλη μια φορά το κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου να παραμείνει δημόσιος χώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού όπως αρχικά ήταν ο χαρακτηρισμός του, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των νέων και όλων των κατοίκων όχι μόνο του Γαλατσίου αλλά και των όμορων Δήμων. Το κράτος να αναλάβει τη συντήρησή του.
 2. Ο Δήμος Γαλατσίου απαιτεί την ένταξη του χώρου του Ολυμπιακού Ακινήτου μέσα από τις ρυθμίσεις του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας στην ενιαία Ζώνη πρασίνου των Τουρκοβουνίων μακριά από κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του.
3. Ο Δήμος Γαλατσίου αποφασίζει να προσφύγει άμεσα στα δικαστήρια κατά της Υπουργικής Απόφασης του κ. Δ. Ρέππα (Αριθμ. ΔΜΕΟ/ο/5231/ε/911) (ΦΕΚ 562-28/12/2010), που χαρακτηρίζει την δημοτική οδό Βείκου σε Εθνικού Επιπέδου προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ιδιώτη επενδυτή.
4. Προς υποστήριξη των άνω δίκαιων αιτημάτων του, ο Δήμος Γαλατσίου και οι μαζικοί φορείς θα κλιμακώσουν τις πολιτικές παρεμβάσεις και τις μαζικές κινητοποιήσεις, λαμβάνοντας κάθε σχετική προς τούτο πρωτοβουλία, ενώ ταυτόχρονα με την εξέλιξη του έργου, θα συνεχίσει να ασκεί όλα κατά νόμο ένδικα μέσα σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο για την ακύρωση των εκδιδόμενων διοικητικών πράξεων, με σκοπό να αποτρέψει την  ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του χώρου και τέλος να λάβει μέριμνα για την προστασία του ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ της «Ομορφοκκλησιάς». Ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, οι μαζικοί φορείς, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι της πόλης μας, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα νόμο καμιάς κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει – εμπορευματοποιήσει, με οποιοδήποτε μορφή το συγκεκριμένο χώρο. Το «ΠΑΛΑΙ» ήταν και θα μείνει λαϊκή περιουσία.
 
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι   κατά πλειοψηφία
 
1) Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όλοι οι κοινωνικοί και μαζικοί φορείς της πόλης και κάθε δημότης ΑΠΑΙΤΟΥΝ όπως το κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου παραμείνει Δημόσιος Χώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των νέων και όλων των πολιτών όχι μόνο του Δήμου μας, αλλά και των όμορων περιοχών.
2) Ο Δήμος Γαλατσίου ΑΠΑΙΤΕΙ τον σεβασμό και την εφαρμογή των νόμων, των δικαστικών αποφάσεων και του κοινοτικού κεκτημένου.
3) Ο Δήμος Γαλατσίου ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ και ΔΗΛΩΝΕΙ ότι βάσει των διατάξεων του Ν. 3894/2010 «Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων», η σκοπούμενη επένδυση δεν επιτρέπεται.
4) Ο Δήμος Γαλατσίου ΑΠΑΙΤΕΙ την ένταξη του χώρου του Ολυμπιακού Ακινήτου μέσα από τις ρυθμίσεις του νέου ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας στην ενιαία Ζώνη Πρασίνου των Τουρκοβουνίων και τον χαρακτηρισμό του συνόλου της αναδασωτέας έκτασης ως Μητροπολιτικού Πάρκου.
5) Ο Δήμος Γαλατσίου αποφασίζει να προσφύγει άμεσα στα δικαστήρια κατά της υπουργικής απόφασης του κ. Δ. Ρέππα (αριθμ. ΔΜΕΟ/ο/5231/ε/911) (ΦΕΚ 562-28/12/2010), που χαρακτηρίζει τη δημοτική οδό Λ. Βεϊκου σε Εθνικού επιπέδου προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ιδιώτη επενδυτή.
6) Προς υποστήριξη των άνω δίκαιων αιτημάτων του ο Δήμος Γαλατσίου και οι μαζικοί φορείς θα κλιμακώσουν τις πολιτικές παρεμβάσεις και τις μαζικές κινητοποιήσεις, λαμβάνοντας κάθε σχετική προς τούτο πρωτοβουλία, ενώ ταυτόχρονα ανάλογα με την εξέλιξη του έργου, θα συνεχίσει να ασκεί όλα τα κατά νόμο ένδικα μέσα σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο για την ακύρωση των εκδιδόμενων διοικητικών πράξεων, με σκοπό ν’ αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του χώρου και τέλος να λάβει μέριμνα για την προστασία του ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ της «Ομορφοκκλησιάς».
Κανένας νόμος οποιασδήποτε Κυβέρνησης δεν μπορεί να αποτρέψει της θέλησή     μας το ΠΑΛΑΙ να παραμείνει χώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού.
                           Ακριβές Απόσπασμα
                                                                                            Γαλάτσι 04 -04-2011
                                                                                       Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
 
 
 
                                                                                                               ΚΙΤΣΙΝΗ   ΓΕΩΡΓΙΑ
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr