Η θεατρική παράσταση “Η Δίκη του Σωκράτη” το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 στο Θέατρο του Άλσους Βεΐκου

27-07-2018 Ενημέρωση

ἀδικεῖ Σωκράτης, οὓς μὲν ἡ πόλις νομίζει θεοὺς οὐ νομίζων, ἕτερα δὲ δαιμόνια καινὰ εἰσηγούμενος· ἀδικεῖ δὲ καὶ τοὺς νέους διαφθείρων.

Τίμημα θάνατος

Μια από τις μεγαλύτερες δίκες όλων των εποχών, είναι η δική του Σωκράτη. Γυρνώντας τον χρόνο στο μακρινό 399 π.Χ. στην αρχαία Αθήνα, ο Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης δικάζεται στο δικαστήριο της Ηλιαίας, με τις κατηγορίες για ατιμασία στους Θεούς και ότι διαφθείρει τους νέους με νέα δεδομένα – δαιμόνια πραγματικότητας. Τίμημα ο θάνατος.

Επί της θεατρικής παράστασης, η δική του Σωκράτη, ξεκινάει στον 21ο αιώνα όπου δυο φοιτητές έχουν να γράψουν την πτυχιακή τους, για την γνωστότατη δίκη και ψάχνουν να βρουν στοιχεία από το internet. Με την δυναμική της νιότης τους, μας διηγούνται την ιστορία της δίκης, και βλέπουμε σύντομα εμπρός μας, τον ίδιο τον Σωκράτη να μας ξεναγεί και ο ίδιος στην ιστορία.

Μια παράσταση που έρχεται να αφυπνίσει, να αμφισβητήσει και εν τέλει να σε κάνει να παρασυρθείς στην γοητεία του αρχαίου κόσμου, και να δεις για ακόμα μια φορά πως το κακόβουλο μπορεί να γίνει αιωνίως παρόν και στην δική σου δεκαετία και πόσο μάλλον… την (δις) χιλιετία…!

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr