Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ

02-10-2013 Ενημέρωση

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ

Η συνετή διαχείριση των χρημάτων του τμήματος καθαριότητας τα τελευταία χρόνια, αποδίδει σήμερα καρπούς, και μας φέρνει στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να προχωρήσουμε –παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία- σε μια σειρά προμηθειών, που θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις υπηρεσίες που παρέχουμε στον πολίτη!

 

·         2 ΝΕΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2013

Άμεση θα είναι η προμήθεια 2 ολοκαίνουριων απορριμματοφόρων μέχρι το τέλος του έτους. Η διαδικασία μετά από πολλές δυσκολίες, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, και στο στόλο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Γαλατσίου θα προστεθούν πολύ σύντομα 2 νέα απορριμματοφόρα.

 

·         ΑΚΟΜΑ 2 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2014

Η ολοκλήρωση της πλήρους αναπαλαίωσης του στόλου μας, έχει ήδη προγραμματιστεί για το επόμενο έτος. Σε συνέχεια της προμήθειας των 2 απορριμματοφόρων εντός του 2013, έχει σχεδιαστεί η αγορά ΑΚΟΜΑ 2 απορριμματοφόρων τους επερχόμενους μήνες. Έτσι, το καλοκαίρι του 2014 , αισιοδοξούμε να μας βρει μόνο με οχήματα τελευταίας τεχνολογίας στους δρόμους της πόλης μας, ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις συνεχώς μεγαλύτερες ανάγκες μιας μεγάλης πόλης όπως το Γαλάτσι μας, μειώνοντας παράλληλα τα λειτουργικά κόστη της υπηρεσίας Καθαριότητας από επισκευές και κατανάλωση καυσίμου.

 

·         ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΑΡΩΘΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2014

Έχει ήδη προϋπολογιστεί η δαπάνη, και βρισκόμαστε σε στάδιο προεργασίας της μελέτης, ώστε παράλληλα με τις προμήθειες των 4 συνολικά απορριμματοφόρων, να υλοποιηθεί και η αγορά ενός νέου μηχανικού σαρώθρου (σκούπα) τους πρώτους μήνες του νέου έτους. Το υπάρχον σάρωθρο που έχει στην κατοχή του ο Δήμος, είναι πλέον αρκετά παλαιό, με αποτέλεσμα να χρειάζεται συχνά κοστοβόρες επισκευές. Η προμήθεια ενός νέου σαρώθρου, εκτός των άλλων θα δώσει μια επιπλέον λύση στον οδοκαθαρισμό των κεντρικών οδικών αρτηριών, των λαϊκών αγορών, και των νησίδων της πόλης μας.

·         380 ΝΕΟΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΙ ΚΑΔΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2013

Η προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων βρίσκεται στην τελική ευθεία της, και μέχρι το τέλος του έτους, θα είμαστε σε θέση να αντικαταστήσουμε σταδιακά όλους τους παλιούς πλαστικούς κάδους που λόγω της μακροχρόνιας χρήσης τους, αλλά και του υλικού κατασκευής (πλαστικό) κρίνονται πλέον ακατάλληλοι στην πλειοψηφία τους. Επίσης θα ικανοποιηθεί η ανάγκη «πύκνωσης» του δικτύου των κάδων σε σημεία του Δήμου όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο με βάση τα στατιστικά που συγκεντρώνει πλέον η υπηρεσία.

·         ΑΚΟΜΑ 380 ΝΕΟΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΙ ΚΑΔΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2014

Το εγχείρημα πλήρους απόσυρσης των πλαστικών κάδων, αλλά και της τοποθέτησης περισσότερων κάδων όπου υπάρχει ανάγκη, έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους. Η δαπάνη έχει προϋπολογιστεί, και η διαδικασία θα ξεκινήσει με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους , τον Ιανουάριο του 2014.

·         ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ

Ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες ένα μέρος, και αναμένεται άμεσα και το υπόλοιπο από την προμήθεια ανταλλακτικών για μεταλλικούς κάδους που έχουν βλάβη. Σε αντίθεση με τους παλιούς πλαστικούς κάδους, οι μεταλλικοί μπορούν να επισκευαστούν με μικρό κόστος. Έχει ήδη ξεκινήσει η επισκευή κάδων από την Υπηρεσία Καθαριότητας, ώστε αφενός να μη βγουν σε αχρηστία κάδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν «σαν καινούριοι», και αφετέρου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες που προκύπτουν στην καθημερινότητα έως ότου παραλάβουμε τις 2 μεγάλες προμήθειες νέων κάδων που προαναφέρθηκαν.

·         ΑΓΟΡΑ ΛΕΙΟΤΕΜΑΧΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Στα άμεσα σχέδια της υπηρεσίας , είναι και η αγορά ενός λειοτεμαχιστή. Έτσι θα επιτυγχάνεται ο τεμαχισμός των ογκωδών απορριμμάτων (έπιπλα , στρώματα, κουφώματα κλπ), συνεισφέροντας αφενός οικολογικά στην καλύτερη και σωστότερη ταφή των υπολοίπων , και μειώνοντας αφετέρου τα έξοδα της υπηρεσίας, αφού πλέον θα απαιτούνται πολύ πιο αραιά δρομολόγια προς τον ΧΥΤΑ της ΦΥΛΗΣ από τα φορτηγά που μεταφέρουν τα ογκώδη αντικείμενα. Μάλιστα, ο κερδισμένος χρόνος από τα πιο αραιά δρομολόγια προς τη Φυλή, θα έχει αντίκρισμα σε περισσότερα δρομολόγια αποκομιδής εντός της πόλης!


ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ :

Ø 4 καινούρια απορριμματοφόρα

Ø 1 καινούριο μηχανικό σάρωθρο

Ø 760 καινούριοι μεταλλικοί κάδοι

Ø Ανταλλακτικά επισκευής κάδων

Ø 1 καινούριος λειοτεμαχιστής ογκωδών αντικειμένων

«Είναι προφανές ότι η υπηρεσία καθαριότητας στο Γαλάτσι αλλάζει σελίδα. Τα χρήματα του δημότη από τα τέλη, βρίσκουν ουσιαστική και πραγματική ανταπόδοση σε μια σειρά επενδύσεων και νέων προμηθειών , που θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας. Το να κρατάμε μια πόλη τόσων χιλιάδων κατοίκων καθαρή , έχοντας στη διάθεση μας τόσο λίγο προσωπικό, είναι ένα τεράστιο στοίχημα, και θα κάνουμε τα πάντα για να το κερδίσουμε! Το εντυπωσιακό σχετικά με το εγχείρημα για τον εκσυγχρονισμό των μέσων της υπηρεσίας καθαριότητας, είναι πως η υλοποίησή του έχει σχεδιαστεί χωρίς να επιβαρύνει περαιτέρω τους Δημότες!», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νικόλαος Ι. Νίκου.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr