Ιατρική βοήθεια στα παιδιά των προσφύγων στο ΠΑΛΑΙ μέσω του προγράμματος «we care»

07-10-2015 Ενημέρωση
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος υποδέχτηκε σήμερα 7 Οκτωβρίου 2015 την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco κα. Μ. Βαρδινογιάννη, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο ΠΑΛΑΙ του Γαλατσίου, όπου φιλοξενούνται από την προηγούμενη Πέμπτη (1-10-2015) περίπου 1000 πρόσφυγες. Μαζί τους ήταν ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωνσταντίνος Δήμτσας και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Μανώλης Παρασάββας. Τους πρόσφυγες στο ΠΑΛΑΙ επισκέφτηκε και ο Αγγελιοφόρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» Σάκης Ρουβάς. 
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου ενημέρωσε διεξοδικά τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και την κα. Βαρδινογιάννη για τις δράσεις του Δήμου, των εθελοντών και των κατοίκων του Γαλατσίου, που εμπράκτως και άμεσα ανταποκρίθηκαν και συνέλεξαν όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία αφού διαχωρίστηκαν, διανέμονται στους πρόσφυγες ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.
 
Η κα. Βαρδινογιάννη επισκέφτηκε το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο στο πλαίσιο του προγράμματος για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων, του Ιδρύματος “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη”, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”.
   

Το πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται “we care” (νοιαζόμαστε), παρέχει δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικό έλεγχο και εμβολιασμό, όπου απαιτείται, για βρέφη, παιδιά και εφήβους έως 16 ετών. Κατά τη διάρκεια της αποστολής του Προγράμματος «We care» στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου πραγματοποιήθηκαν 110 εμβολιασμοί και δόθηκε ιατρική βοήθεια σε 190 παιδιά προσφύγων, ενώ σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης και δώρα από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή βρέθηκε στο πλευρό των προσφύγων από την πρώτη στιγμή, καθώς ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες που προέκυψαν με κινητοποίηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και τη Διεύθυνση Καθαριότητας, ώστε να διευκολυνθεί η διαμονή τους στο ΠΑΛΑΙ. Επίσης, με τη συνεχή και συγκινητική προσφορά και στήριξη των πολιτών ο Δήμος Γαλατσίου κατάφερε μέχρι σήμερα να οργανώσει το χώρο που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες, ώστε να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και να παρέχονται τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση στο ΠΑΛΑΙ. Σημειώνουμε, τέλος, ότι ο Δήμος προσπαθεί πάνω από 10 χρόνια να πείσει την Κεντρική Διοίκηση να βρεθεί μια οριστική λύση για την ουσιαστική αξιοποίηση του ΠΑΛΑΙ.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr