Οικόπεδο οδών ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ-ΥΔΡΑΣ-ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ

03-06-2008 Ενημέρωση

«Ενημέρωση σχετικά με οικόπεδο μεταξύ των οδών ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ-ΥΔΡΑΣ-ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ»

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου την Τρίτη 27 Μαΐου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την απευθείας αγορά από το Δήμο μας της οικοπεδικής έκτασης των 787,82 τ.μ επί των οδών Ελ. Βενιζέλου-Ύδρας-Απειράνθου και Λυκούργου προκειμένου να παραμείνει χώρος κοινόχρηστου πρασίνου, καθώς ευρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Με την κατάλληλη εκμετάλλευση του κοινόχρηστου χώρου και τη δημιουργία πλατείας θα προστεθεί ένας ακόμα πνεύμονας πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή.

Η αγορά του οικοπέδου κρίθηκε απαραίτητη μετά από εισήγηση του Δημάρχου και των αρμοδίων Υπηρεσιών (Τεχνικής-Οικονομικής) για την περιβαλλοντική αναβάθμιση μιας αρκετά πυκνοκατοικημένης γειτονιάς του Γαλατσίου όπου απουσιάζουν οι ελεύθεροι χώροι. Αυτό το γεγονός κατέστησε την αγορά του οικοπέδου επιτακτική για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.

Πρόκειται για μια υπόθεση διεκδίκησης που ξεκίνησε το 1986 και λόγω διαφόρων δυσκολιών δεν είχε την έκβαση που όλοι περίμεναν. Πλέον, μετά τη συμφωνία του Δήμου Γαλατσίου με τους ιδιοκτήτες του εν λόγω οικοπέδου και την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων γύρω απ’ αυτό, άνοιξε ο δρόμος για την οριστική ανάπλαση και αξιοποίηση του σαν χώρο πρασίνου κάτι που η πόλη μας έχει μεγάλη ανάγκη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr