«Ημέρα για την Ενέργεια» Ενημερωτική Ημερίδα από τον Δήμο Γαλατσίου

23-07-2018 Ενημέρωση

Ημερίδα με θέμα «Ημέρα για την Ενέργεια» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου «Το Καμίνι», στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Γαλατσίου, στο Σύμφωνο Δημάρχων.

Σκοπός της ημερίδας, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Γαλατσίου σε συνεργασία με την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΠΕΤΑ της ΚΕΔΕ,  ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη συμμετοχή του Δήμου Γαλατσίου στην διεθνή κίνηση «Σύμφωνο των Δημάρχων», για τους στόχους της πρωτοβουλίας και για και τα οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη που προκύπτουν σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυνε ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινοτήτων, στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας για εξοικονόμηση ενέργειας και αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνέχεια ο κ. Χρήστος Πρωτόγερος, Διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. Μηχανολόγος Μηχανικός, παρουσίασε το Σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη του για τους δημότες ενώ η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος του Δήμου Γαλατσίου, από τον κ. Σωτήριο Βουρλιώτη, Μηχανολόγο Μηχανικό & Επιστημονικό Συνεργάτη της ΠΕΤΑ Α.Ε.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων ενώνει περισσότερες από 7.000 τοπικές και περιφερειακές αρχές σε 57 χώρες, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αναλάβουν δράσεις για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 40%. Ο Δήμος Γαλατσίου προσχώρησε στο Σύμφωνο των Δημάρχων το 2015, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 84.163 τόνους μέχρι το 2030, εφαρμόζοντας το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργεια και Κλίματος.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr