Ημερίδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας για τις διαταραχές πρόσληψης τροφής

07-05-2012 Ενημέρωση

 Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δ/σης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΝΑΣΑ, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής στην Εφηβεία», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου (αίθουσα Θάνος Κωτσόπουλος). Την ημερίδα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών από το 4ο και 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου.

 Εισηγήτρια ήταν η κα. Μαρίτα Γεραρχάκη, Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιστημονικής Επιτροπής της ΑΝΑΣΑ. Στην ημερίδα συμμετείχε και η Κατερίνα, πρώην πάσχουσα που βίωσε η ίδια την ασθένεια κατά τη διάρκεια της εφηβείας της και μίλησε στους μαθητές για την εμπειρία και τα συναισθήματά της.  

Στην ημερίδα συζητήθηκαν η συμπτωματολογία και η συμβολική φύση των διαταραχών πρόσληψης τροφής και δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές και βοηθητικές στρατηγικές για την πρόληψη των διαταραχών πρόσληψης τροφής, αλλά και την υποστήριξη των εφήβων που έχουν ήδη συμπτώματα.

Επισημαίνεται, ότι οι διαταραχές πρόσληψης τροφής αποτελούν μια πολύ σοβαρή νόσο και τείνουν να πάρουν διαστάσεις επιδημίας στη σύγχρονη κοινωνία μας. Πρωτοεμφανίζονται στην εφηβική ηλικία και οι συνέπειές τους δεν περιορίζονται στην πρόσληψη ή απώλεια βάρους, αλλά επηρεάζουν τη συνολική ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου.

 
 
 
 
 

      Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ                               Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                                                                

  Αθανάσιος Ηλ. Μπούρας                     Κυριάκος Τσίρος                                                   

                                                                  

                                                                 

 
 
 
 
 
 
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr