ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

02-12-2011 ΕνημέρωσηΟ Δήμαρχος Γαλατσίου, Κυριάκος Τσίρος υπέγραψε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία του έργου για το πρόγραμμα «Πράσινη ζωή στην πόλη», το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2007-2013, με το ποσό των 2 εκ. ευρώ. Στη συνάντηση υπογραφής της σύμβασης συμμετείχε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνος Ζώμπος. 

Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση – κατασκευή δικτύου πλατειών, οδών ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρομίων του βασικού άξονα κίνησης, που είναι η οδός Βεϊκου και η κατασκευή ποδηλατόδρομου. Συγκεκριμένα οι επεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν τις οδούς Λυσίου και Γαλακηδών. Ειδικότερα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στην οδό Λυσίου μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά τον ποδηλατόδρομο προβλέπεται να κατασκευαστεί παράλληλα στην οδό Βεϊκου, από το κέντρο του Γαλατσίου μέχρι την οδό Χριστιανουπόλεως με πρόβλεψη να επεκταθεί ως τις αθλητικές εγκαταστάσεις.     

Σύμφωνα με τη μελέτη πρόκειται να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά φωτιστικά σε υψηλό ιστό, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, κολονάκια παρεμπόδισης στάθμευσης στις οδούς Βεικου, Γαλακηδών και Λυσίου.

Βασικός σκοπός της πρότασης αποτελεί ο καθορισμός ενός κέντρου για το Δήμο Γαλατσίου, στη θέση που έτσι και αλλιώς συγκεντρώνονται χρήσεις κέντρου, όπως για παράδειγμα το Δημαρχείο, το ΙΚΑ, εμπορικά καταστήματα, υποκαταστήματα τραπεζών, καθώς και η διασταύρωση σημαντικών αξόνων κίνησης, όπως η λεωφόρος Βεικου και Γαλατσίου.         

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr