Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Ανακατασκευή πλατείας Κύπρου»

18-06-2014 Ενημέρωση
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος υπέγραψε σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου «Ανακατασκευή της πλατείας Κύπρου», για το οποίο είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση πριν από μερικούς μήνες.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου τόνισε ότι η πλατεία Κύπρου αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους της περιοχής και δήλωσε περήφανος που η ανακατασκευή της πλατείας πραγματοποιείται επί της θητείας του.
Ο υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Ζώμπος είπε ότι η συγκεκριμένη πλατεία παρουσίαζε πολλές φθορές και έτσι είναι σημαντικό το γεγονός ότι μέσα από αυτό το έργο, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, δίνεται η ευκαιρία να αποκατασταθούν οι φθορές, οι ελλείψεις σε πράσινο και σε αστικό εξοπλισμό.
Σκοπός της προγραμματικής σύμβασης είναι η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για την κατασκευή έργου: «Ανακατασκευή Πλατείας Κύπρου», συνολικής δαπάνης 300.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 23%).
Το έργο αφορά στην ανάπλαση της υφιστάμενης πλατείας Κύπρου, η οποία συνολικά καταλαμβάνει έκταση 1,2 στρεμμάτων.
Η μελέτη προβλέπει τη συνολική επαναδιαμόρφωση του χώρου της πλατείας Κύπρου, με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση της πλατείας, την ανακατασκευή του παιδοτόπου, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα και την εξασφάλιση ασφαλούς και ανεμπόδιστης διέλευσης των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Σημειώνεται ότι η πλατεία Κύπρου αποτελεί πόλο έλξης αλλά και χώρο διέλευσης μεγάλου αριθμού κατοίκων της περιοχής.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr