Καλό ταξίδι στον Πρόεδρο του Σωματείου και Συνάδελφο Θανάση Τζάνε

15-01-2014 Ενημέρωση

 

Στη μνήμη του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Γαλατσίου, Θανάση Τζάνε
Ο Θανάσης Τζάνες γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1945 στο Νερόμυλο Μεσσηνίας. Ήρθε στην Αθήνα 14 ετών και καταπιάστηκε από πολύ μικρός με διάφορες δουλειές. Το διάστημα που δούλευε στα καράβια γύρισε σχεδόν όλο τον κόσμο και απέκτησε γνώσεις ζωής. Το 1974 παντρεύτηκε από έρωτα την Ουρανία και ήρθε στο Γαλάτσι όπου απέκτησαν δύο παιδιά τον Αποστόλη και την Ιωάννα.
Πολυτάλαντος και αυτοδίδακτος, ανιδιοτελής και ειλικρινής, μπροστάρης για τους άλλους και με έναν καλό λόγο για τον καθένα καθημερινά, σωστός οικογενειάρχης και αξιόλογος συνάδελφος. Στο Δήμο Γαλατσίου ξεκίνησε να εργάζεται το 1985 και ήταν ο ιδρυτής του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Γαλατσίου, όπως αυτό υπάρχει μέχρι σήμερα. Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των εργαζομένων και συνέβαλλε με τις πράξεις και τα λόγια του ώστε να επιτευχθούν στόχοι του σωματείου και να εκπληρωθούν πολλά αιτήματα τους. Όταν ξεκίνησε στο δήμο ήταν ο μοναδικός υπάλληλος με δίπλωμα αυτοκινήτου κατηγορίας Ε.  
Ο Θανάσης Τζάνες ήταν ερασιτέχνης, δηλαδή λάτρης των τεχνών με όλη τη σημασία της λέξεως. Είχε κάνει μαθήματα φωτογραφίας και έβγαζε εξαιρετικές φωτογραφίες με τοπία, λουλούδια, βότανα. Είχε μεγάλη αγάπη για το χωριό του και είχε ξεκινήσει ένα είδος λευκώματος με ορολογίες από τη ντοπιολαλιά του χωριού του. Είχε μαύρη ζώνη στο Τάε Κβο Ντο και ήξερε καλά Κούνγκ Φου, ενώ είχε πτυχίο διαιτητή και προπονητή και για τα δύο. Έμαθε να παίζει κρητική λύρα από τον Μάνο Πυροβολάκη, ο οποίος ήταν και στενός του φίλος. Είχε αστείρευτη δίψα για μάθηση και κάθετι που ξεκινούσε το έφερνε πάντα εις πέρας. Έγραφε ακόμη και ποιήματα τα οποία του είχαν ζητήσει να μελοποιηθούν σε νησιώτικα, αλλά εκείνος -ταπεινός πάντα- δήλωνε ότι τα έγραφε μόνο από μεράκι.
Χωρίς εμπάθειες, χωρίς κακίες, με αληθινούς φίλους στους οποίους ήταν πάντα πιστός, προσπαθούσε να μην πει κακό λόγο και να μην στενοχωρήσει ποτέ κανέναν, ενώ έτρεχε να συνδράμει όποιον είχε πρόβλημα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήταν μια ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπου από μόνος του και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Άνθρωποι με άλφα κεφαλαίο σαν το Θανάση σπανίζουν, ειδικά στην εποχή μας.
Από το Δήμαρχο Γαλατσίου και το Δημοτικό Συμβούλιο,
Από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου,
Από όλους τους συναδέλφους και φίλους,
Καλό ταξίδι Θανάση! Θα σε θυμόμαστε πάντα!
 
Ένα μικρό δείγμα από τη μεγάλη συλλογή φωτογραφιών του Θανάση Τζάνε
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr