Καθήλωσε το κοινό με Αλ. Παπαδιαμάντη η Δημοτική Θεατρική Σκηνή

28-12-2015 Ενημέρωση
Τα καθίσματα στο Καμίνι δεν επαρκούσαν για τον κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει την παράσταση «Χριστούγεννα με τον κυρ-Αλέξανδρο», η οποία δόθηκε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή. Έτσι, παρ’ όλο που πολλοί από τους θεατές ήταν όρθιοι και άλλοι κάθονταν στα σκαλάκια, όλοι μαζί είδαν την παράσταση με αμείωτο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη προσήλωση.
Τα μέλη της Θεατρικής Σκηνής ξετύλιξαν με μαεστρία μπροστά στο κοινό δύο γνωστές ιστορίες του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Την ιστορία της θείας – Αχτίτσας, που μετά από χρόνια τη θυμήθηκε ο ξενιτεμένος γιος της, από το διήγημα της «Σταχομαζώχτρας», όπως και την ιστορία με τον Αμερικάνο, ο οποίος μετά από χρόνια γυρίζει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου βρίσκει πάλι την παλιά αγαπημένη του να τον περιμένει ως άλλη «Πηνελόπη», από το διήγημα «Αμερικάνος».
Όλα αυτά έδεσαν με πολλή μουσική και κίνηση σε εναλλαγές εικόνων, ρυθμών και εντάσεων, σε ένα ταξίδι μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Το κοινό με παρατεταμένο και πολύ θερμό χειροκρότημα επιβράβευσε στο τέλος τους συντελεστές της παράστασης.
Η σκηνοθεσία ήταν του Δημήτρη Κωτσή και η κίνηση του ίδιου και της Τζένης Ζαρουλέα, ενώ έπαιξαν με αλφαβητική σειρά οι: Χρήστος Αλιμπέρτης, Τζένη Ζαρουλέα, Γιωτίνα Οικονομοπούλου, Στέλλα Παπαδοπούλου, Έφη Παπαϊωάννου, Γιάννης Ρουμελιωτάκης, Ζήσης Σταμάτης, Μαρία Τερτίπη, Κυριακή Τζώτη και Βασίλης Χίμπαν.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr