«Κούλουμα» στο άλσος Βεϊκου παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες

29-02-2012 Ενημέρωση

Ο Δήμος Γαλατσίου και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός, «Βασίλης Παπαδιονυσίου», παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πραγματοποίησαν και φέτος  τα πατροπαράδοτα «Κούλουμα» στο Άλσος Βεϊκου, την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012.

 

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας έριχνε χιονόνερο, δεν συνέβαλαν ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Οργανισμού. Ωστόσο, ο κόσμος αψηφώντας το κρύο ήρθε στο άλσος για να αλλάξει περιβάλλον και διάθεση και να δοκιμάσει τα σαρακοστιανά εδέσματα που διανέμονταν στα «Πέτρινα» του άλσους, ενώ δεν έλειψαν οι μικροί «μασκαράδες» και οι τολμηροί που πέταξαν χαρταετό.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Μανώλης Πρωτονοτάριος ευχαρίστησε θερμά τους τραγουδιστές, Σάββα Σιάτρα, Γιώργο Σκορδαλό και Σταύρο Εκιζόγλου, που παραβρέθηκαν στα «Κούλουμα» και για τη φιλική συμμετοχή τους στο πατροπαράδοτο έθιμο, καθώς και την Ομάδα Χορού του Πολιτιστικού Οργανισμού και τους χορευτές του Συλλόγου Κρητών Γαλατσίου-Λαμπρινής. Επίσης, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε και τους ζωγράφους, Ελισάβετ Διονυσοπούλου, Σοφία Παπαδοπούλου και Τάκη Παπαζαφειρόπουλο, από τα Στέκια του Πολιτιστικού Οργανισμού, για τα άψογα σκηνικά που δημιούργησαν, τα οποία πλαισίωσαν την εκδήλωση.

 

Σημειώνεται ότι όσα σαρακοστιανά εδέσματα δεν διανεμήθηκαν την Καθαρά Δευτέρα παραδόθηκαν από το Δήμο Γαλατσίου στις ενορίες της Αγ. Ειρήνης, της Αγ. Γλυκερίας και του Προφήτη Ηλία.

 

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Κυριάκος Τσίρος μίλησε ζωντανά στον αέρα στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» δηλώνοντας ότι παρά το τσουχτερό κρύο ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου για τα φετινά «Κούλουμα» και τόνισε ότι όπως κάθε χρόνο γιορτάζεται η Καθαρά Δευτέρα στο άλσος Βεικου, έτσι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια αυτή η παράδοση ακόμη και αν είναι όλα χιονισμένα γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεχαστεί και να αλλάξει παραστάσεις. Εντυπωσιακός ήταν ο λυράρης, Γιώργος Σκορδαλός, που έπαιξε μια μαντινάδα αφιερωμένη στο άλσος Βεικου, στα Κούλουμα, στο Δήμο και στον παρουσιαστή, της πρωινής εκπομπής, Χρήστο Φερεντίνο.

 

Στα «Κούλουμα» παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «Βασίλης Παπαδιονυσίου», Μανώλης Πρωτονοτάριος, ο οποίος επιμελήθηκε την άψογη διοργάνωση, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Αθανάσιος Μπούρας, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Χριστίνα Μπούρα, και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Δήμος και η επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών Γαλατσίου», Έλενα Ζερβα-Γκιουρτζιάν.

 
 
 
                                                           
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr