Κινητοποίηση για τη μη μετακίνηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Γαλατσίου

07-10-2013 Ενημέρωση

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος, η Διοίκηση και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο είναι κάθετα αντίθετοι με το θέμα της κατάργησης του υποκαταστήματος ΙΚΑ στην πόλη μας και έχουν ξεκινήσει ήδη ενέργειες σε όλα τα επίπεδα για να ματαιώσουν αυτά τα σχέδια.

 

«Η πολιτεία έχει αποφασίσει την κατάργηση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ σε κάθε Δήμο. Συγκεκριμένα για το Γαλάτσι προβλέπεται η μεταφορά του ΙΚΑ στα Πατήσια στο 7ο θεραπευτήριο της Καυταντζόγλου. Δεν πρόκειται να το αφήσουμε αυτό έτσι. Όλοι μαζί πρέπει να δράσουμε ώστε να ματαιώσουμε τα απαράδεκτα σχέδια της κυβέρνησης. Ζητώ τη συμπαράσταση της εκκλησίας και την ενεργό συμμετοχή όλων στις μελλοντικές μας κινητοποιήσεις», δήλωσε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος.

 

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Γαλατσίου συναντήθηκε με τον Υπουργό Γιάννη Βρούτση στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για να συζητήσει το θέμα της απομάκρυνσης του υποκαταστήματος του ΙΚΑ από το Γαλάτσι ζητώντας τη μη μετακίνησή του από την περιοχή καθώς εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους της πόλης μας. Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από την πλευρά του δεσμεύτηκε να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να μην απομακρυνθεί το υποκατάστημα του ΙΚΑ από την περιοχή του Γαλατσίου, λόγω εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού ασφαλισμένων, κυρίως ηλικιωμένων.

 

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Γαλατσίου προχώρησε στην αποστολή επιστολών διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη εκφράζοντας τη διαμαρτυρία όλων για τη μετακίνηση του υποκαταστήματος που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο δήμο μας και ζητώντας την ανάκληση της απόφασής τους.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr