Μαθητές από 6 ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus + του 4ου ΓΕΛ επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» Δ. Γαλατσίου

21-02-2017 Ενημέρωση
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος μαζί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα. Μαίρη Δάσκα-Σώμου υποδέχτηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου, μαθητές από 6 ευρωπαϊκές χώρες (Ουγγαρία, Λετονία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία), οι οποίοι φιλοξενούνται από το 4ο Λύκειο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +, «Ready, Steady…Life! A Healthy Lifestyle Programme».
Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους εφήβους στα θέματα της υγιεινής διατροφής και της ένταξης της άθλησης-άσκησης στην καθημερινότητά τους.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους μαθητές και καθηγητές και παρουσίασε συνοπτικά την ιστορία του δήμου και των κατοίκων του, ενώ αναφέρθηκε στο βυζαντινό ναό της Ομορφοκκλησιάς (Αϊ-Γιώργης), στο Άλσος Βεϊκου και στο βιομηχανικό κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρου «Καμίνι». Στη συνέχεια ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα θετικά στοιχεία που αποκομίζουν οι μαθητές από αυτού του είδους τα ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με μαθητές από άλλες χώρες, με διαφορετική ιστορία και κουλτούρα.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr