Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση¨Περπάτημα ζωής και ελπίδας, Είμαστε όλοι νικητές¨ στο Άλσος Βεΐκου, στις 13 Σεπτεμβρίου 2015

15-09-2015 Ενημέρωση
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου, σε συνέχεια της 2ης επιτυχημένης συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) και στo πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Αρθρίτιδα, συνδιοργάνωσαν τη δραστηριότητα ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης ¨Περπάτημα ζωής και ελπίδας, Είμαστε όλοι νικητές¨ στο Άλσος Βεΐκου, στις 13 Σεπτεμβρίου 2015.
     Η στόχευση της εκδήλωσης, ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων που προκαλούν οι ρευματοπάθειες, η ευαισθητοποίηση των πολιτών,  προκειμένου να επιτύχουμε την έγκαιρη διάγνωση αλλά και ενημέρωση των πασχόντων για τα ευεργετικά αποτελέσματα της ήπιας άσκησης.
     Οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν 1 χμ. και 2χμ., να κάνουν Τάι-Τσι-Τσουάν, Γιόγκα, Πιλάτες, Φυσιοθεραπεία, ζωγραφική… κάτω από τα δέντρα κι ανάμεσα στην πρασινάδα του Άλσους μας.
     Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος καλωσόρισε στην πόλη μας τα μέλη του Δ.Σ. του γειτονικού μας συλλόγου, ευχαριστώντας τους παράλληλα για τον αγώνα και το έργο το οποίο επιτελούν. “Το άλσος, τα αμφιθέατρα στο Πολιτιστικό  Κέντρο ΚΑΜΙΝΙ και η πόλη μας γενικότερα είναι ανοιχτά για ό,τι χρειαστείτε…” τους μετέφερε χαρακτηριστικά.
    Το περπάτημα αποτελεί μια πρώτης τάξης σωματική άσκηση, ιδιαίτερα για όσους κάνουν καθιστική ζωή ή δουλειά γραφείου, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με την ανάλυση, που δημοσιεύεται στην «Διεθνή Επιθεώρηση Κλινικής Πρακτικής», όσοι άνθρωποι φροντίζουν να είναι δραστήριοι 30 λεπτά την ημέρα διατρέχουν, μεταξύ άλλων, μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν:
• Κάθε είδους καρδιαγγειακό νόσημα (μεταξύ αυτών καρδιοπάθεια, ισχαιμικά
  εγκεφαλικά, αιμορραγικά  εγκεφαλικά).
• Καρκίνο (γενικώς και διάφορες επιμέρους μορφές, όπως ο καρκίνος του παχέος
   εντέρου και ο καρκίνος του μαστού).
• Οστεοπόρωση
• διαβήτη Τύπου 2
• Κατάθλιψη
• Παχυσαρκία
• Υπέρταση
• Στυτική δυσλειτουργία
• Άνοια
• Οσφυαλγία
Πρέπει λοιπόν να βάλουμε το περπάτημα στη ζωή μας… Για όσους από εμάς έχουμε την τύχη να έχουμε δίπλα μας αυτόν τον πνεύμονα ζωής, το τεράστιο αυτό πάρκο, δεν έχουμε καμιά δικαιολογία. Ήδη συζητάμε, εδώ και μήνες, για τη δημιουργία ομάδων πεζοπορίας. Σύντομα θα ενημερωθείτε…
Ευχαριστούμε θερμά, την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) για την άψογη συνεργασία τους, την Ομάδα ΥΓΕΙΑΣ ΘΑΛΠΗ για την προσφορά τους, τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την κάλυψη της εκδήλωσης, καθώς επίσης και τα καταστήματα «Γρηγόρης» για την προσφορά του στους συμμετέχοντες με παγωμένα νεράκια, κεράσματα και μπλουζάκια.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr