Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής στο ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου

09-03-2018 Ενημέρωση
Συνολικά 265 ομάδες με 1.230 μαθητές και 265 προπονητές συμμετείχαν στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 που  διεξήχθη στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου «ΠΑΛΑΙ». Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas, με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
Περισσότεροι από 3.500 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από κάθε γωνιά της Ελλάδας έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής γεμίζοντας ελπίδα και χαρά την εκπαιδευτική κοινότητα. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην τελική διαγωνιστική διαδικασία προκρίθηκε από το Γαλάτσι η ομάδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου με το όνομα «Εμπρός Mars».  
Τόσο ο Τελικός, όσο και ο Περιφερειακός Αττικής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής 2018 που διεξήχθη, πραγματοποιήθηκαν με την φιλοξενία και την συνεργασία του Δήμου Γαλατσίου και κατ’ επέκταση και της ΕΤΑΔ..
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος στην έναρξη του Πανελλήνιου Διαγωνισμού ανέφερε τα εξής:
«Όταν ήμουν στην ηλικία σας και άκουγα τη λέξη ρομπότ στο μυαλό μου, όπως και όλων των συμμαθητών μου, ερχόταν η εικόνα μιας γιγάντιας ανθρωπόμορφης πολεμικής μηχανής, που δεν πέθαινε με τίποτα. Οι σφαίρες και οι ρουκέτες έπεφταν βροχή …. αλλά το ρομπότ … εκεί…ακούνητο και ανίκητο …. Αν και δεν είναι πάρα πολλά τα χρόνια που άφησα τα σχολικά θρανία είναι όμως πάρα πολλά τα πράγματα που έχουν γίνει κι έχουν αλλάξει τόσο στη ρομποτική όσο και στην εκπαίδευση. Η κατασκευή ρομπότ αποτελεί σήμερα μια εξαιρετική μορφή εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, μαθαίνουν να ακονίζουν το μυαλό τους και να βρίσκουν λύσεις, μαθαίνουν να καινοτομούν, μαθαίνουν το κατσαβίδι, μαθαίνουν πως ο υπολογιστής δεν είναι μόνο LOL ή Battlegrounds. Είναι και προγραμματισμός. Κυρίως όμως μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά μαθαίνουν πως η επιστήμη δεν είναι κάτι μακρινό και άπιαστο. Η επιστήμη βρίσκεται σε κάθε βήμα δίπλα μας. Πρέπει πρώτα να την κατανοήσουμε, μετά να την κάνουμε κτήμα μας και στη συνέχεια να την εξελίξουμε. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής έχει αυτό τον σκοπό. Να ενεργοποιήσει μαθητές από όλη την Ελλάδα σε αυτή την πρωτότυπη εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι τιμή μας και χαρά μας που σας φιλοξενούμε σήμερα εδώ στο Γαλάτσι και που συμβάλλουμε έστω και με αυτό τον τρόπο σε αυτή την ελπιδοφόρα προσπάθεια. Ο Δήμος Γαλατσίου θέλει να πρωτοπορεί και να υποστηρίζει καινοτόμες δράσεις που κάνουν τη ζωή όλων μας καλύτερη». Τέλος, κλείνοντας τον χαιρετισμό του είπε χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί συμμετέχοντες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής βρίσκεστε στη σάλα όπου πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Ρυθμικής Γυμναστικής και του Πικ Πονγκ. Τώρα καλείστε εσείς με τη σειρά σας ως ‘αθλητές’ της ρομποτικής να διαγωνιστείτε με πάθος, άμυλα και κυρίως με χαμόγελο. Και όποια κι αν είναι σήμερα τα αποτελέσματα, μην σταματήσετε ποτέ να δημιουργείτε. Όχι μόνο στην ρομποτική αλλά στην ζωή σας γενικότερα. Η δημιουργία δεν δίνει ψυχή και κίνηση μόνο στα ρομπότ σας. Δίνει κυρίως τη ζωή στους ανθρώπους. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».
Ο Δήμος Γαλατσίου επενδύει στα παιδιά και σε δράσεις που ενισχύουν την φαντασία τους, τη δημιουργικότητά και την πρόοδό τους.
 
 
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr